Mikor utazzunk Dominikára?

Nem tudja, hogy mikor lenne a legjobb Dominikára utazni? Segítünk Önnek dönteni!

Számos turista a trópusi éghajlat miatt látogat el a Dominikai Köztársaságba, de vannak olyan évszakok, amelyek jobban megfelelnek az utazásnak, de ez attól függ, hogy mit szeretnénk csinálni a nyaralásunk alatt.

A Dominikai Köztársaságban évek óta nagy esőzések tapasztalhatók, különösen októbertől májusig. Amikor már meg van a döntés, hogy elutazunk Dominikára, akkor érdemes figyelembe venni az időjárást, mivel ha rossz időben megyünk, akkor az az egész nyaralásunkat tönkre tudja tenni. 

Időjárás Dominikán

A Dominikai Köztársaságban az átlagos hőmérséklet 25 Celsius fok körül van, nagyon alacsony a hőmérséklet ingadozás. Az évszak változásokat leginkább az esőzések tudják behatárolni, mivel itt nincs kifejezetten hideg évszak, csak forró, és csapadékos van. Az esős évszak a nyár folyamán van, május és október között sok csapadékra számíthatunk. A legtöbb csapadék általában májusban szokott leesni.

A többi hónapban (azaz októbertől májusig) is lehetséges a csapadék, viszont itt már csak rövid ideig tartó kisebb záporokra kell számítani. Nem ritka az sem, hogy egyik pillanatban süt a nap, hirtelen beborul, tíz percet esik az eső, majd újra derült fényes napsütés van.

A hurrikánok valóban rendkívül veszélyesek és ijesztőnek hangzanak, és az is igaz, hogy a Dominikai Köztársaságban előfordulnak a hurrikánok. De emiatt a nyaralóknak egyáltalán nem kell aggódniuk. A hurrikánok csak júniustól novemberig vannak jelen, és nagyon fontos kiemelni, hogy a katasztrófa filmekben látható hurrikánok nagyon-nagyon ritkák, az elmúlt száz évben összesen háromszor történt ilyen. De nyilván ott a kérdés, hogy de mi van, ha akkor jön ilyen hurrikán, amikor én utazok? Nos, emiatt sem kell aggódni, mivel ma már a meteorológiai technikák annyira fejlettek, hogy előre meg lehet mondani, hogy mikor lesz hurrikán. 

Napsütés a parton, Dominikai nyaralás

Főszezon Dominikán

A Karib-szigeteken a fő szezon a téli hónapokban van. Ez a legnépszerűbb és legjobb idő arra, hogy meglátogassuk a Dominikai Köztársaságot. Mint már ismertettük, a nyári hónapokban sok csapadék várható, így a téli hónapok sokkal szárazabbak, és melegebbek. Így sokkal több lehetőségünk van kiélvezni a szigetországot. A legtöbb szórakozás, és élmény szerzési lehetőségek is ekkor van, mint például az izgalmas túrák, a legnagyobb bulik, a fesztiválok. A Dominikai Köztársaság legtöbb zenei, gasztronómiai, kulturális fesztiválja ezekben a hónapokban kerülnek megrendezésre.

Nagyon fontos kiemelni, hogy mivel ez a fő szezon, így a szállást már jóval korábban le kell foglalni, mivel sokan már hosszú-hosszú hónapokkal előtte foglalnak. Ha hamar foglalunk, akkor rengeteg hely közül tudunk választani, akár a legjobb szállodákat is letudjuk foglalni. Fontos kiemelni, hogy különböző programokat is előre le kell foglalni, így ha már tudja, hogy mit szeretne Dominikán csinálni, akkor csak fel kell vennie velünk a kapcsolatot, és mi elintézünk mindent.

Nyaralók a strandon, Dominikai Köztársaság nyaralás

Utószezon Dominikán

Sokan úgy gondolják, hogy kikerülik a magas árakat, és az ember tömegeket és inkább választják nyaralásuk időpontjául az utószezont. Április közepe után akár ötven százalékkal is csökkenhetnek az árak, mind a szállodákban, mind az egyéb helyeken. Nem csak ezek, hanem a repülőjáratok árai is lecsökkenek ebben az időszakban. A nyári időszakban a hőmérséklet mérsékelten meleg, de így is számos lehetőségünk van kikapcsolódni. Ilyenkor meglátogathatjuk a hegyeket, barangolhatunk a különböző Nemzeti Parkokban, természet védelmi területeken, megcsodálhatjuk a növény és állatvilágot.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy minden utószezonban készülnek a főszezonra. Így ilyenkor megeshet, hogy különböző építési folyamatok vannak, akár az is lehet, hogy a szomszédban húznak fel egy üdülőkomplexumot. De ezt egyszerűen kilehet kerülni, ha felkeres minket. Mi felvesszük a kapcsolatot a szimpatikus hellyel, akik választ tudnak nekünk nyújtani minden kérdésre.

Dominikai strand, nyaralás Dominikán

Események és fesztiválok egész évben 

A Karib-térség legizgalmasabb és legnagyobb fesztiváljait kétségkívül a Dominikai Köztársaság tartja. Dominikán két nagyobb karnevál van, az egyik februárban, a másik augusztusban, így mindegy, hogy a főszezonban, vagy az utószezonban utazunk, biztosan részt tudunk venni az egyiken. Ezeken a karneválokon bemutatják az ország büszkeségeit, mint például a kulturális örökségeket, az ételeket, a dalokat, a táncokat és fantasztikus parádét rendeznek.

Lehetőségünk van decemberben meglátogatni a filmfesztivált, de különböző sporteseményeket is megtekinthetünk, mint például a hegyi kerékpározás, vagy a szörfözés. A Dominikai Köztársaságban megismerhetjük a nemzet táncát, a Merenguet, amely minden külföldi turistát levesz a lábáról.

Így bármelyik időszakban is utazzon biztos, hogy élményekkel telve fog hazaérkezni.

Karnevál a Dominikai Köztársaságban

Mit pakoljunk a bőröndbe ha Dominikára utazunk?

Mindenki ismeri azt a sztorit, amikor a család, vagy egy csapat elindult autóval egy jó hosszú utazásra, majd a határon tűnt föl, hogy nincs meg az egyik gyereknek az útlevele. De hasonló bosszúságot tud az is okozni, amikor valaki otthon hagyja a kedvenc naptejét, főleg úgy, hogy az üdülőhelyeken néha aranyárban mérik az ilyen termékeket. Épp ezért mi segítünk abban, hogy mit pakoljon be a bőröndbe, hogy semmi ne maradjon otthon.

Nagyon fontos, hogy bár arra számít az ember, hogy Dominikán jó forró idő lesz nem szabad elfelejteni, hogy eshet is, illetve azt sem, hogy ha túrázni megyünk például egy erdőbe, akkor ott nem feltétlenül a legjobb ruhadarab a maxiruha. De ami a legfontosabb: megfelelő mennyiségű fehérnemű és zokni. Sőt, inkább legyen mindig eggyel több, mint amennyire szükségünk van.

A ruhák tekintetében mindenki eltudja dönteni, hogy mi számára a fontos, de javasoljuk, hogy egy hosszú és egy rövid farmer kerüljön be, zárt cipő, nyitott cipő, papucs, továbbá a pólók mellé érdemes kardigánt és évszaktól függően akár esőkabátot is vinni. A szépségápolás és dekorkozmetika tekintetében az a legjobb mód, ha megfigyeljük előtte pár napig, hogy mi az, amit mindig használunk. Ezeket egy kis post-it-tel meg is jelölhetjük, így amikor már pakolunk be a bőröndbe biztos, hogy nem fogjuk otthon hagyni. Érdemes végig gondolni, hogy mire van szükségünk, de arra is, hogy mire nincs. Két fajta tusfürdőre nem biztos, hogy van, ahogy több szemfesték palettára se feltétlenül van szükségünk. Minél kevesebb dolgot viszünk magunkkal, annál nagyobb a valószínűsége, hogy semmit sem fogunk ott hagyni.

De ami a legfontosabb: naptej és fürdőruha. Ezekből többet, többfélét, de mindenképp legyen a bőröndbe. Így lesz leégés-mentes, és igazán jó móka a dominikai nyaralás.

Mikor utazzunk Dominikára?

Mikor utazzunk Dominikára?

Ha már eldöntötte, hogy meglátogatja a Dominikai Köztársaságot, de még nem tudja, hogy mikor tegye meg ezt, akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket, amiben bemutatjuk, hogy mely szezonokban mire lehet számítani. Így biztos, hogy jó döntést fog hozni. Továbbá bemutatjuk azt is, hogy mik azok a dolgok, amik semmiképp se maradjanak ki a bőröndből.

Mikor utazzunk Dominikára?
Mikor utazzunk a Maldív szigetekre?

Mikor utazzunk a Maldív szigetekre?

A Maldív szigeteknél épp úgy, mint a többi trópusi helynél nagyon fontos, hogy mikor utazunk oda. Épp ezért még a szervezés előtt nem árt eldönteni, hogy melyik az az időszak, amely nekünk a leginkább kedvező. Olvassa el összegzésünket, és ki fog derülni!

Mikor utazzunk a Maldív szigetekre?
5 luxushotel a Seychelle-szigeteken

5 luxushotel a Seychelle-szigeteken

Összeszedtünk 5 olyan luxus hotelt, ahol garantáltan mennyei időt fog eltölteni, amíg a Seychelle-szigeteken tartózkodik. Válassza bármelyiket is, biztos, hogy nem fog csalódni. Ha meg van a kiválasztott hotel, akkor már csak annyi a dolga, hogy felkeressen minket. Várjuk megkeresését!

5 luxushotel a Seychelle-szigeteken
A Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigetek időjárása

Milyen időjárásra lehet számítani egy trópusi helyen? A Seychelle-szigetek egy szerencsés helyzetben van, hiszen itt mindig tökéletes az időjárás! Olvassa el a részleteket, és egyből tudni fogja, hogy mikor menjen el nyaralni!

A Seychelle-szigetek időjárása
Martinique időjárása

Martinique időjárása

Az utazás megtervezése során fontos, hogy olyan időben menjünk, amikor az adott ország időjárása megfelelő a terveinkhez. Ha Martinique-ra utazik, akkor fontos tudnia, hogy mikor van a száraz évszak és mikor van a nedves évszak. Elmondjuk, hogy mely hónapokban érdemes elmenni elutazni Martinique-ra.

Martinique időjárása
Dominika nyaralás vélemények

Dominika nyaralás vélemények

Egy több hetes nyaralás előtt jobb tájékozódni az adott helyről. A leghitelesebb forrás természetesen azok az emberek, akik már jártak Dominikán. Mi ezeknek az embereknek a véleményét gyűjtöttük össze, és választ adunk a kérdésre, hogy érdemes-e elutazni Dominikára.

Dominika nyaralás vélemények
Dominika és Punta Cana

Dominika és Punta Cana

Punta Cana a legnépszerűbb része a Dominikai Köztársaságnak. Ha valaki járt már itt, akkor számára nem is kérdés, hogy miért. Punta Cana az ezerarcú város, pillanatok alatt egy pörgős buliban találhatjuk magunkat, de ugyanilyen gyorsan vonulhatunk egy parkba nézni a természetet. Punta Cana csak Önre vár!

Dominika és Punta Cana
Dominikai utazás tudnivalók

Dominikai utazás tudnivalók

Milyenek a dominikai emberek? Mit kell tudni a szigetország kultúrájáról? Milyen pénzt érdemes vinni az országba? Ehhez hasonló kérdésekre válaszolunk, így biztos, hogy ha elutazik Dominikára, akkor nem fogják meglepetések érni.

Dominikai utazás tudnivalók
Dominikai időjárás

Dominikai időjárás

Az éghajlat változás rettentően furcsa lehet azoknak, akiknek nincsenek hozzá szokva, de ha tudjuk, hogy mire számíthatunk, akkor talán kevésbbé lesz kellemetlen. Ismerje meg Dominika trópusi éghajlatát, nézze meg, hogy mennyire esős, mennyire forró az időjárás az évben, és válasszon egy szimpatikus időpontot, amikor igazán jó lesz a nyaralás.

Dominikai időjárás

Szolgáltatások

Bátran állítjuk, hogy szolgáltatásaink sora kiválóan alkalmas utasaink, partnereink, megrendelőink széleskörű igényeinek maximális kielégítésére. Cégünk küldetése az, hogy megkönnyítse az Ön által legfontosabb célok elérését, legyen szó egy könnyed nyaralásról, egy üzleti útról, vagy egy nagyvállalati ebédről. Cégünk átfogó - de nem felületes - megoldást kínál azokra a mindennapi problémákra, amikkel egy rendezvényszervezés vagy egy utazás járhat. Tapasztalt munkatársaink hatékony és gyors együttműködésében garantáltan nem fog csalódni.

Szolgáltatások

Beutazás

Cégünk beutazással és beutaztatással is foglalkozik. Magyarországra utazna vagy utaztatna? Állunk rendelkezésére! Vállaljuk üzleti ebédek, meetingek, konferenciák vagy esküvők lebonyolítását is külföldön és belföldön egyaránt. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, kínálatunkat naponta frissítjük a legaktuálisabb ajánlatokkal, így naprakész és gyors ügyintézést vállalunk minden kedves régi és új utasunknak, vendégünknek, ügyfelünknek. Ha Magyarországra szeretne utazni, biztosan megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb helyszínt és programokat.

Beutazás

Kiutazás

Nyaraló programjaink, last Minute útjaink, városlátogatásaink, körutazásaink és hajóútjaink között biztosan meg fogja találni az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot. Fakultatív Céges és incentive útjaink nem csak kiemelkedő minőségük miatt váltak népszerűvé, hanem azért is, mert költséghatékony megoldásokkal tudtunk szolgálni Partnereinknek. Legyen szó hajóutakról vagy távoli desztinációkról, a MultiGo garantáltan felejthetetlen utazást fog Önnek szervezni. Egyedi ajánlataink között biztosan megtalálja a számítását.

Kiutazás

Rendezvényszervezés

Helyezze megbízható kezekbe a party-élményeit, hagyja, hogy elintézzük a szervezést Ön helyett, legyen sikeres a magán és vállalati életében rendezvényeink segítségével. Élvezze a saját rendezvényét, a MultiGo szórakoztató ötleteivel a rendezvényeken és a partykon nem csak szórakozhat, hanem komoly sikereket érhet el. Természetesen valamennyi szolgáltatásról gondoskodunk, amelyek elengedhetetlenek egy jól szervezett rendezvényhez: gyönyörű hostessek, fotósok, videofelvételek, előadóművészek, műsorok, előadók, hangosítás, zenészek és DJ-k.

Rendezvényszervezés

Segítséget szeretne?

Sok a bizonytalanság, nem tudja hova vagy hogyan utazzon?
Mikorra szervezze a vállalati konferenciáját, vagy hova?
Hagyja, hogy munkatársaink segítsenek a döntésében.

A legjobbakkal szövetségben.

Utazási Központunkban megtalálja a teljes utazási piac kínálatát a magyar utazásszervezők utazási ajánlataitól kezdve az osztrák és német árualapon át a külföldi desztinációk helyi szervezőitől kapott ajánlatokig. Segítünk a tervezésben, szervezésben, igény szerint pedig a lebonyolításban is. Mind utazásszervezőként, mind utazásközvetítőként a legjobb ajánlatokkal várjuk irodánkban! Nem kell órákig keresgélnie vagy stresszelnie a szervezés miatt, mi megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utakat.

Accor logo
Corinthia logo
Ritz logo
Four Seasons logo
Hilton logo
Emirates logo
Quatar Airlines logo
Turkish Airlines logo