Mikor utazzunk a Maldív szigetekre?

Ha szeretné, hogy az álom nyaralás tényleg álom legyen rémálom helyett, akkor tekintse meg, hogy mikor érdemes oda utazni.

Maldív szigetek az egyik legkiválóbb opció egy trópusi nyaralásra. Fantasztikus időjárás, igazi trópusi fenség az, ami itt vár minket. Itt mindent megtalál, a kényelmes pihenéstől a féktelen programokig mindent. Csak az a fontos, hogy jó időben induljon el a Maldív szigetekre. Mi ebben segítünk. 

Időjárás a Maldív szigeteken

Ha azt kérik tőlünk, hogy két szóban jellemezzük a Maldív szigeteket, akkor két dolgot tudunk mondani: meleg és párás. Leginkább ezzel a két szóval tudjuk jellemezni az átlagos időjárást a szigeten. A szigeten összesen két évszak van, egy száraz, északkeleti monszun, amely decembertől márciusig tart és egy nedves délnyugati monszun, amely májustól novemberig tart. Ilyenkor erősebb a szél, és több eső várható. Az április egy nagyon enyhe és átmeneti időszak, ilyenkor az éghajlat meleg, és tiszta a víz.

Ha a strandolás a fő célunk a szigeten, akkor feltétlenül a decembertől márciusig tartó időszak a legjobb választás. Ilyenkor magas a hőmérséklet, azonban nincsen folyamatos tűző napsütés. Ha lecsúszunk erről, akkor van lehetőségünk még elmenni a következő szezonba, azonban ilyenkor több dologgal kell számolni.

Az egyik az az, hogy ilyen több zápor lehet a szigeten. Ezek általában rövid, de sokszor heves záporok, és nem mindig csak éjszaka jelentkeznek. Ebben az időszakban sok lehet az esőzés, illetve a páratartalom is rendkívül magas. Viszont ha nem szereti a tömeget, akkor ez egy jó választás, ugyanis ilyenkor nincs túl nagy forgalma a helynek.

Európaiként a legtöbben az itthoni zord telek elől menekülünk, épp ezért van ilyenkor a főszezon, de erről majd később. A Maldív szigetek nem csak azoknak jó, akik napozással szeretnék eltölteni a nyaralásukat (bár szó se róla, ha csak ezért jön, akkor jó helyen lesz), hanem azoknak is jó, akik szeretnek barangolni, megismerni egy teljesen más földrész teljesen más élővilágát. 

Meleg, napos időjárás a Maldív szigeteken

Mit rakjunk a bőröndbe?

A nyaralásnál nagyon fontos kérdés, hogy mit vigyünk magunkkal. Ugyanis biztosak lehetünk benne, hogyha csak egy dolgot is otthon hagyunk, akkor biztos, hogy azt csak arany áron tudjuk majd a helyszínen beszerezni. Természetesen mindenki számára egyértelmű, hogy hány darab alsót és zoknit kell berakni, így ezekre nem is térnénk rá, inkább azt mutatnánk be, hogy különböző tevékenységekhez milyen öltözékre, vagy más tárgyakra lesz szükségünk.

Először is vegyünk a napozást. Nyilvánvalóan kell egy, vagy több alkalmas fürdőruha. Nagyon fontos a megfelelően kiválasztott napszemüveg, amely megszűri a káros napsugarakat. Ezen felül nagyon fontos, hogy magas faktor számú naptejet vigyünk magunkkal, lehetőleg minél többet, hogy ne fogyjon el. Fontosnak tartjuk még a kalapot is, hogy lehetőleg megelőzzük a leégést.

Azonban fontos kiemelnünk, hogy nem csak napsütésből és napozásból áll a nyaralás, így nem elég a bikini, a short és a strandpapucs. Gondolni kell a kevésbé meleg, vagy kevésbé száraz napokra is, amikor is eshet, vagy akár szakadhat is. Mindenképp vigyünk magunkkal zárt cipőt, egy hosszú nadrágot és legalább egy pulóvert. Ha ezek meg vannak, akkor már biztos, hogy jó lesz a nyaralás.

Útlevél a Maldív szigeteki parton

Szezonok a Maldív szigeteken

A legtöbb trópusi helyen mindig van főszezon és utószezon. A főszezon általában mindig a legjobb, viszont számolni kell azzal is, hogy mások is ezt gondolják, így rendkívül nagy az embersűrűség ilyenkor. Az utószezon sok helyen például csapadékosabb, ezért is választják kevesebben. Lássuk, hogy a Maldív szigeteken, hogy néznek ki a szezonok.

Főszezon

Ahogy már írtuk a szigeten összesen két évszak van, egy száraz, északkeleti monszun, amely decembertől márciusig tart és egy nedves délnyugati monszun, amely májustól novemberig tart. A főszezon általában a nálunk lévő téli hónapok, az az a december, január, február, március. Ezekben a hónapokban egyáltalán nem kell csapadékra számítani. A februárt szokták mondani a főszezon csúcspontjának, mivel ilyenkor van a legkevesebb csapadék, és a legmelegebb időjárás. De a többi hónap is rendkívül jó, bátran lehet azok közül is választani.

A tengervíz is nagyon kellemes ilyenkor, ráadásul nagyon sokáig tudjuk élvezni, elvégre nagyjából 10 óra napos órára lehet számítani naponta. Ez azért meglehetősen jól hangzik. A főszezon alatt azonban nem csak napozni lehet, a szigetek rejtenek magunk még sok-sok izgalmat, amelyet a jó időben könnyen ki tudunk élvezni.

Utószezon

Egyértelmű, hogy a maradék hónap maradt az utószezonra. Az április egy meglehetősen átmeneti időszak, még nincs ilyenkor túl sok csapadék, de azért már-már megjelenik. Bár való igaz, hogy azt mondjuk, hogy az utószezon csapadékos, de azért ezt nem úgy kell elképzelni, mint amikor itthon esik a 16 fokban. A csapadékosságtól függetlenül is nagyon jó idő van, még akár júliusban is lehet élvezni egy 28-34 fokot is. Csak számolni kell azzal, hogy bármikor eshet, de a szerencsések egy tíz napos nyaralást is megtudnak úszni szárazon.

Ha nem szereti a nagy ember tömeget, akkor Önnek a legjobb választás az utószezon. Azonban ha menekülne az itthoni zord téltől, akkor válassza a főszezont!

Januári időjárás a Maldív szigeteken
Mikor utazzunk a Maldív szigetekre?

Mikor utazzunk a Maldív szigetekre?

A Maldív szigeteknél épp úgy, mint a többi trópusi helynél nagyon fontos, hogy mikor utazunk oda. Épp ezért még a szervezés előtt nem árt eldönteni, hogy melyik az az időszak, amely nekünk a leginkább kedvező. Olvassa el összegzésünket, és ki fog derülni!

Mikor utazzunk a Maldív szigetekre?
Mikor utazzunk Dominikára?

Mikor utazzunk Dominikára?

Ha már eldöntötte, hogy meglátogatja a Dominikai Köztársaságot, de még nem tudja, hogy mikor tegye meg ezt, akkor feltétlenül olvassa el összegzésünket, amiben bemutatjuk, hogy mely szezonokban mire lehet számítani. Így biztos, hogy jó döntést fog hozni. Továbbá bemutatjuk azt is, hogy mik azok a dolgok, amik semmiképp se maradjanak ki a bőröndből.

Mikor utazzunk Dominikára?
Hajós körutazás a Maldív szigeteken

Hajós körutazás a Maldív szigeteken

Ha még soha nem volt hajós körutazáson, akkor épp itt az ideje, hogy kipróbálja. Ez egy garantáltan felejthetetlen élmény, amelyet kicsik és nagyok egyaránt tudnak élvezni. Van itt napsütés, napozás, búvárkodás, felfedezés, tengerpart – minden, ami egy nyaralást varázslatossá tesz.

Hajós körutazás a Maldív szigeteken
Olcsó nyaralás a Maldív szigeteken!

Olcsó nyaralás a Maldív szigeteken!

Egy nyaralásnál egyáltalán nem mindegy, hogy mire megy el a pénz. Valljuk be, jobban szeretjük este az étteremben elkölteni a pénzt, mintsem sok pénzt kifizetni a repülőjegyért. Mi ebben segítünk Önnek. Ha minket keress fel, akkor biztos lehet benne, hogy jó ajánlatot fog kapni.

Olcsó nyaralás a Maldív szigeteken!
5 ajánlott hotel a Maldív szigeteken

5 ajánlott hotel a Maldív szigeteken

Tudjuk, a kínálat túl sok, épp ezért nehéz választani. Szerencsére nekünk már nagy tapasztalatunk van, így mi jó szívvel tudunk ajánlani öt olyan szállodát, ahol garantáltan édes lesz a pihenés. Tekintse meg őket, válasszon egyet, majd keressen fel minket – ennyin múlik az álom nyaralása.

5 ajánlott hotel a Maldív szigeteken
5 eszményi luxushotel a Maldív szigeteken

5 eszményi luxushotel a Maldív szigeteken

Egy nyaralásra az ékkövet mindig az adja, hogy tökéletes a szálloda. Az igazán tökéletes szállodákat érdemes a luxus kategóriában keresni. Mi összegyűjtöttünk a szerintünk öt legjobb luxus hotelt a Maldív szigeteken. Ha ezek közül választ, akkor biztos, hogy fenomenális élmény lesz a nyaralása.

5 eszményi luxushotel a Maldív szigeteken
5 olcsóbb hotel a Maldív szigeteken

5 olcsóbb hotel a Maldív szigeteken

A nyaralás során a lehető legkevesebbet jó költeni a szállásra. De azért mégis csak azt szeretnénk, hogy a szállás jó legyen, meg legyen benne minden, amire vágyunk. Mi összegyűjtöttünk 5, általunk ajánlott szállodát, amelyeknek garantáltan kedvező az ára, de a szolgáltatás mégis kitűnő!

5 olcsóbb hotel a Maldív szigeteken
A Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigetek időjárása

Milyen időjárásra lehet számítani egy trópusi helyen? A Seychelle-szigetek egy szerencsés helyzetben van, hiszen itt mindig tökéletes az időjárás! Olvassa el a részleteket, és egyből tudni fogja, hogy mikor menjen el nyaralni!

A Seychelle-szigetek időjárása
Dominikai utazás tudnivalók

Dominikai utazás tudnivalók

Milyenek a dominikai emberek? Mit kell tudni a szigetország kultúrájáról? Milyen pénzt érdemes vinni az országba? Ehhez hasonló kérdésekre válaszolunk, így biztos, hogy ha elutazik Dominikára, akkor nem fogják meglepetések érni.

Dominikai utazás tudnivalók

Szolgáltatások

Bátran állítjuk, hogy szolgáltatásaink sora kiválóan alkalmas utasaink, partnereink, megrendelőink széleskörű igényeinek maximális kielégítésére. Cégünk küldetése az, hogy megkönnyítse az Ön által legfontosabb célok elérését, legyen szó egy könnyed nyaralásról, egy üzleti útról, vagy egy nagyvállalati ebédről. Cégünk átfogó - de nem felületes - megoldást kínál azokra a mindennapi problémákra, amikkel egy rendezvényszervezés vagy egy utazás járhat. Tapasztalt munkatársaink hatékony és gyors együttműködésében garantáltan nem fog csalódni.

Szolgáltatások

Beutazás

Cégünk beutazással és beutaztatással is foglalkozik. Magyarországra utazna vagy utaztatna? Állunk rendelkezésére! Vállaljuk üzleti ebédek, meetingek, konferenciák vagy esküvők lebonyolítását is külföldön és belföldön egyaránt. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, kínálatunkat naponta frissítjük a legaktuálisabb ajánlatokkal, így naprakész és gyors ügyintézést vállalunk minden kedves régi és új utasunknak, vendégünknek, ügyfelünknek. Ha Magyarországra szeretne utazni, biztosan megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb helyszínt és programokat.

Beutazás

Kiutazás

Nyaraló programjaink, last Minute útjaink, városlátogatásaink, körutazásaink és hajóútjaink között biztosan meg fogja találni az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot. Fakultatív Céges és incentive útjaink nem csak kiemelkedő minőségük miatt váltak népszerűvé, hanem azért is, mert költséghatékony megoldásokkal tudtunk szolgálni Partnereinknek. Legyen szó hajóutakról vagy távoli desztinációkról, a MultiGo garantáltan felejthetetlen utazást fog Önnek szervezni. Egyedi ajánlataink között biztosan megtalálja a számítását.

Kiutazás

Rendezvényszervezés

Helyezze megbízható kezekbe a party-élményeit, hagyja, hogy elintézzük a szervezést Ön helyett, legyen sikeres a magán és vállalati életében rendezvényeink segítségével. Élvezze a saját rendezvényét, a MultiGo szórakoztató ötleteivel a rendezvényeken és a partykon nem csak szórakozhat, hanem komoly sikereket érhet el. Természetesen valamennyi szolgáltatásról gondoskodunk, amelyek elengedhetetlenek egy jól szervezett rendezvényhez: gyönyörű hostessek, fotósok, videofelvételek, előadóművészek, műsorok, előadók, hangosítás, zenészek és DJ-k.

Rendezvényszervezés

Segítséget szeretne?

Sok a bizonytalanság, nem tudja hova vagy hogyan utazzon?
Mikorra szervezze a vállalati konferenciáját, vagy hova?
Hagyja, hogy munkatársaink segítsenek a döntésében.

A legjobbakkal szövetségben.

Utazási Központunkban megtalálja a teljes utazási piac kínálatát a magyar utazásszervezők utazási ajánlataitól kezdve az osztrák és német árualapon át a külföldi desztinációk helyi szervezőitől kapott ajánlatokig. Segítünk a tervezésben, szervezésben, igény szerint pedig a lebonyolításban is. Mind utazásszervezőként, mind utazásközvetítőként a legjobb ajánlatokkal várjuk irodánkban! Nem kell órákig keresgélnie vagy stresszelnie a szervezés miatt, mi megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utakat.

Accor logo
Corinthia logo
Ritz logo
Four Seasons logo
Hilton logo
Emirates logo
Quatar Airlines logo
Turkish Airlines logo