Martinique nyaralás

Tekintse meg, hogy egy martinique-i nyaralás alatt mennyi látnivalóval találkozhat, milyen érdekességeket rejt a sziget magában.

Martinique: egy szelet Franciaország, trópusi erdők és strandok.

Ez nem egy szokványos karibi sziget – mindenki ezt mondja, aki járt már itt. Kevés all-inclusive üdülőhelyet kínál. De ez ennek a francia nyelvű sziget varázsának a része.

A megérkezés után varázslat fogad minket. Előttünk lázadás van a természetben: régi mahagónifák, tornyos páfrányok, bambusz és őrült vadvirágok – indiai lángcserje, rákollóvirág és rózsa. Ha meguntuk a strandolást, akkor belevághatunk egy túrába, amely a gyerekek számára is izgalmas lehet. Például Pitons du Carbet felé.

Pitons du Carbet nem egy fekete homokos strand, amire számít az ember, a legtöbben nagyon meglepődnek, amikor ezzel szembesülnek.

Martinique, a karibi térség déli végén fekvő, rögös francia sziget. Ha valaki már volt itt, akkor biztos, hogy újra elakar ide látogatni, hiszen ez a hely újra és újra elvarázsolja az embert.

Ide tartozik a sziget keleti partján fekvő Caravelle-félsziget, amely hét mérföldre fekszik az Atlanti-óceántól. Ez a sziget nem csak nyugodt strandok sokasága tengerparti falatozókkal és büfékkel. Pár mérföldre található cukornád ültetvény, magas füves puszták, valamint egy Chateau Dubuc nevű hely, ahol a 18. századi cukor és kávéültetvényeket találhatunk, és még szörfiskolába is elmehetünk. Ez az igazi boldogság!

Les Trois-Ilets is itt található a sziget másik oldalán. Ez egy darab az elegáns de zsúfolt városok sokaságából a Karib-tenger partján. Itt a víz mondhatni nyugodt, elegendő mennyiségű borbárral rendelkezik a város, illetve felső kategóriás, nívós éttermekkel és pékségekkel a franciabarátok legnagyobb örömére!

Les Trois-Ilets házai

Fort-de-France

A sziget fővárosa Fort-de-France, amely ugyancsak lenyűgöző hely. Itt található a nyüzsgő Grand Marché, egy fedett piac, amelynek a múltja az 1885-ös évig nyúlik vissza. Fantasztikus zöldségeket és gyümölcsöket lehet vásárolni, valamint kreol fűszereket, helyben előállított rumot, valamint más, autentikus termékeket. Van néhány kiülős hely, mint például egy utcai bár, a Hotel L’lmperatrice-nál, amely a város központi parkjával szemben van. Ez ugyanaz a hely, ahol évente van egy karneváli ünnepség, amely az adott évtől függően februárban vagy márciusban van.

Martinique, mint a közeli Guadeloupe sziget (északra), Franciaország tengerentúli részlege, ami azt jelenti, hogy Franciaország hivatalos része, amely olyan helyzetet teremt, hogy magasabb életszínvonal van jelen, sok más területtel ellentétben. Martinique-nak is elég nagy lakossága van, ezért időnként úgy érezni itt, mintha a szárazföldi Franciaországban lennénk - Carrefour szupermarketek, Renault és a Citroen márkakereskedések, sőt, Gallery de Lafayette áruház is van itt.

Fort-de-France egy nagyon szokatlan hely a Karib-térség számára. A város közepén ül a lenyűgöző Bibliothèque Schoelcher, egy 19. századi kovácsoltvas, fa és üveg könyvtár, amely eredetileg Párizsban épült az 1889-es világkiállításra. Ezután darabokra bontották, és elküldték Martinique-ba, ahol újra megnyitották a La Savane nevű város központi parkjánál.

Az utcák a nap folyamán megtelítődnek a szigetlakókkal és a kirándulókkal, így meglehetősen zsúfoltak az utak, azonban éjszaka rendkívül csendes. A mintegy 100 000 lakosú város elég nagy ahhoz, hogy olyan professzionális élményt nyújtson a francia kormány segítségével (pl. Tropiques Atrium), mint például a zenei, tánc- és képzőművészeti központ.

Bibliothèque Schoelcher könyvtár

Martinique kultúrája

Martinique területben majdnem megegyezik New York városával, azonban hiába nagyobb, mint a Nagy Alma, a területének 40%-át eső erdő borítja. Jó hír, hogy a sziget szinte teljesen mentes az all-inclusive üdülőhelyektől (egy kivétel: Club Med Buccaneer’s Creek), ami azt jelenti, hogy valóban ki tudjuk élvezni azt, amit Martinique ad nekünk.

Martinique francia kötődése miatt a legtöbb turista francia, hozzájuk képest alig találkozni más európaival, vagy amerikaival. Maritinique-nak saját, gazdag történelme van és jelentős kultúrája is. A hagyományok és kulturális múlt egyre erősebben jelenik meg a szigeten, hiszen ma már van lehetőségük arra, hogy újra kapcsolódjanak a régi kultúrájukhoz. 

Club Med Buccaneer’s Creek partja

Les Trois-Ilets

A szigetre évről évre egyre többen érkeznek, a statisztikák is azt mutatják, hogy megugrottak a szigetre érkezők száma. Épp ezért a forgalmi dugók egyre gyakoribbak Fort-de-France közelében. Sok esetben hosszú várakozásra lehet számítani.

Épp ezért kulcsfontosságú az, hogy melyik várost jelöli ki úticélként a nyaralás során. A Les Trois-Ilets valószínű, hogy jobb választás a fővárossal szemben, hiszen ez kisebb város, de közel van Fort-de-France kikötőjéhez. Erre fele rengeteg nyaralóház található.

Les Trois-Ilets közelében sok kedvelt, népszerű strand is van. Anse d'Arlet, egy apró halászfalu, a Grand Anse d'Arlet strand mentén sétányon található, ahol helyi üzletek és tenger gyümölcsei éttermek találhatók. A L'Amandier des Îles-ben kiemelkedő Mahi-mahi (nagy aranymakrahal) van kapribogyóval, citrommal és hagymával. Előnye a helynek, hogy a Karib-tenger mindössze néhány méterre van az étteremtől, így, ha megebédeltünk és kicsit pihentünk akkor mehetünk is fürdeni.

Éjjel érdemes ellátogatni a Les Trois-Ilets valamelyik kávézójába, mint például a La Pause-be, amely egy hatalmas udvaron található, egy óriási esernyő alatt. A Le Bistrot d'en Face-nál, ahol a klub zene hallatszódik, a többnemzetiségű beszélgetések szinte kizárólag franciául fordulnak elő a tömegben. Olyan érzés itt lenni, mintha egy franciaországi kis bisztróban lennénk. 

Les Trois-Ilets partja

La Caravelle

La Caravelle félsziget egy természetvédelmi terület. Ahogy belépünk a szigetre átutazhatunk néhány mérföldnyi cukornádmezőn, majd zöldülő vidékeken, amelyek fákkal és fűvel vannak tarkítva. A szemünk egészen az Atlanti-óceánig el tud látni. La Caravelle nagyon népszerű a szörfös közönség körében, hiszen itt elég jó a víz ehhez a sporthoz. Kevés szálloda és ember van, de pont ez benne a csodálatos, hiszen megtudjuk csodálni a természetet. A félszigeten legalább két túraútvonal található, óriási kilátással az óceánra és a szigetre.

A félszigeten megtalálhatjuk Chateau Dubuc-ot is, ahol megtekinthetjük az egykori ragyogó cukor és kávéültetvényt. Napjainkban az Európai Unió segítségével folyamatosan állítják helyre az egykori birtok kastélyainak romjait, valamint a karusszelt, a cukorházat, és az egykori rabszolgák lakását. A kastély romjaitól elsétálhatunk egy mangrove mocsárig, amelynél ráláthatunk az Atlanti-óceánra. 

La Caravelle

A Caravelle-félszigeten található egy csendes part, a L'Anse L'Etang ahol van piknik-pad és néhány étterem, illetve villák is bérelhetőek. Itt van csúcskategóriás hotel is, mint például a Coco, de kis szállodákat is megtalálhatunk. 

A Les Trois-Ilets-en, van egy másik luxushotel, a La Suite Villa ahol egy francia képzett séf, Florent Boucher főz. Kiváló és izgalmas ételeket lehet itt enni.  A sziget népszerű az egyszerű ételeiről is, mint például a grillezett hal vagy csirkemell illetve a kreol specialitások. 

Végül, de nem utolsó sorban említést teszünk Sain-Pierre-ről is, amely a sziget északi felén taláható. 1902-ben megsemmisült, amikor a Mount Pelée vulkán kitört. A tűzhányó pusztításában 30 000 ember (az összlakosság!) életét vesztette. Ez a hely egyértelműen emlékeztet minket erre a tragédiára. 

Martinique-i szállások
La Suite Villa
Martinique nyaralás

Martinique nyaralás

A francia hangulatú Martinique-en sokfajta lehetőségünk van a kikapcsolódás, a szórakozásra és a feltöltődésre. A főváros, a kisebb városok és partok mind sok lehetőségek rejtegetnek magukban. Ezeket szedtünk össze, részletes bemutatót tartunk arról, hogy milyen is egy nyaralás Martinique-en.

Martinique nyaralás
Dominikai nyaralás olcsón

Dominikai nyaralás olcsón

A nyaralások alkalmával mindenki szereti azt, ha itt-ott le lehet kicsit csípni az árakból. Nem kell azért milliókat elköltenie, hogy eljusson Dominikára. Pár egyszerű tanáccsal és a mi segítségünkkel rendkívül jó áron el tud menni álmai nyaralására, mást nem is kell tennie, csak velünk felvenni a kapcsolatot.

Dominikai nyaralás olcsón
Martinique-i szállások

Martinique-i szállások

Martinique-i szállások remek áron az igazán jó turisztikai központokban. Olcsó szállások és luxus szállodák egyaránt vannak válogatásunkban. Mindegyik szállásból könnyen megközelíthetőek a strandok és az egyéb látnivalók, mint például az eső erdők.

Martinique-i szállások
Martinique időjárása

Martinique időjárása

Az utazás megtervezése során fontos, hogy olyan időben menjünk, amikor az adott ország időjárása megfelelő a terveinkhez. Ha Martinique-ra utazik, akkor fontos tudnia, hogy mikor van a száraz évszak és mikor van a nedves évszak. Elmondjuk, hogy mely hónapokban érdemes elmenni elutazni Martinique-ra.

Martinique időjárása
Utazás Martinique-ra!

Utazás Martinique-ra!

A sziget tökéletesen alkalmas strandolásra, fürdőzésre, túrázásra, a természet csodálására, kulináris élmények szerzésére. Rengeteg kaland várja itt Önt, a városok, a strandok mind-mind izgalmasak.

Utazás Martinique-ra!
14 legnépszerűbb úticél Martinique-n

14 legnépszerűbb úticél Martinique-n

Összegyűjtöttünk 14 mozgalmas helyet Martinique-en. Ha egy jó tengerpartra vágyik, ha szeretné megismerni a francia gyarmat múltját, ha szeretné megismerni egy trópus sziget természeti adottságai, állatfajait, növényeit, ha érdekli a francia és a kreol konyha, akkor olvassa el összegzésünket, amelyben az ilyen helyeket gyűjtöttük össze.

14 legnépszerűbb úticél Martinique-n
A legjobb 7 dolog Martinique-on

A legjobb 7 dolog Martinique-on

Martinique a legtöbb utazótól távol állhat, de itt az ideje, hogy belépjen ebbe a titokzatos szigetbe. A strandok, kertek, cukornádmezők és még vulkánok is vannak a 425 mérföldes tengerentúli francia megyében. A Mount Pelée-től a rum kortyolgatásig itt vannak a legjobb dolgok Martinique-ban.

A legjobb 7 dolog Martinique-on
Martiniquei Rumnapló

Martiniquei Rumnapló

A franci rum egyik otthonában, Martinique-en jó fajta rumokat lehet kóstolni. Azonban érdemes tudni még az utazás előtt, hogy mit érdemes tudni az itteni rum készítésről, és általában a rumokról.

Martiniquei Rumnapló
Olcsó nyaralás a Maldív szigeteken!

Olcsó nyaralás a Maldív szigeteken!

Egy nyaralásnál egyáltalán nem mindegy, hogy mire megy el a pénz. Valljuk be, jobban szeretjük este az étteremben elkölteni a pénzt, mintsem sok pénzt kifizetni a repülőjegyért. Mi ebben segítünk Önnek. Ha minket keress fel, akkor biztos lehet benne, hogy jó ajánlatot fog kapni.

Olcsó nyaralás a Maldív szigeteken!

Szolgáltatások

Bátran állítjuk, hogy szolgáltatásaink sora kiválóan alkalmas utasaink, partnereink, megrendelőink széleskörű igényeinek maximális kielégítésére. Cégünk küldetése az, hogy megkönnyítse az Ön által legfontosabb célok elérését, legyen szó egy könnyed nyaralásról, egy üzleti útról, vagy egy nagyvállalati ebédről. Cégünk átfogó - de nem felületes - megoldást kínál azokra a mindennapi problémákra, amikkel egy rendezvényszervezés vagy egy utazás járhat. Tapasztalt munkatársaink hatékony és gyors együttműködésében garantáltan nem fog csalódni.

Szolgáltatások

Beutazás

Cégünk beutazással és beutaztatással is foglalkozik. Magyarországra utazna vagy utaztatna? Állunk rendelkezésére! Vállaljuk üzleti ebédek, meetingek, konferenciák vagy esküvők lebonyolítását is külföldön és belföldön egyaránt. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, kínálatunkat naponta frissítjük a legaktuálisabb ajánlatokkal, így naprakész és gyors ügyintézést vállalunk minden kedves régi és új utasunknak, vendégünknek, ügyfelünknek. Ha Magyarországra szeretne utazni, biztosan megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb helyszínt és programokat.

Beutazás

Kiutazás

Nyaraló programjaink, last Minute útjaink, városlátogatásaink, körutazásaink és hajóútjaink között biztosan meg fogja találni az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot. Fakultatív Céges és incentive útjaink nem csak kiemelkedő minőségük miatt váltak népszerűvé, hanem azért is, mert költséghatékony megoldásokkal tudtunk szolgálni Partnereinknek. Legyen szó hajóutakról vagy távoli desztinációkról, a MultiGo garantáltan felejthetetlen utazást fog Önnek szervezni. Egyedi ajánlataink között biztosan megtalálja a számítását.

Kiutazás

Rendezvényszervezés

Helyezze megbízható kezekbe a party-élményeit, hagyja, hogy elintézzük a szervezést Ön helyett, legyen sikeres a magán és vállalati életében rendezvényeink segítségével. Élvezze a saját rendezvényét, a MultiGo szórakoztató ötleteivel a rendezvényeken és a partykon nem csak szórakozhat, hanem komoly sikereket érhet el. Természetesen valamennyi szolgáltatásról gondoskodunk, amelyek elengedhetetlenek egy jól szervezett rendezvényhez: gyönyörű hostessek, fotósok, videofelvételek, előadóművészek, műsorok, előadók, hangosítás, zenészek és DJ-k.

Rendezvényszervezés

Segítséget szeretne?

Sok a bizonytalanság, nem tudja hova vagy hogyan utazzon?
Mikorra szervezze a vállalati konferenciáját, vagy hova?
Hagyja, hogy munkatársaink segítsenek a döntésében.

A legjobbakkal szövetségben.

Utazási Központunkban megtalálja a teljes utazási piac kínálatát a magyar utazásszervezők utazási ajánlataitól kezdve az osztrák és német árualapon át a külföldi desztinációk helyi szervezőitől kapott ajánlatokig. Segítünk a tervezésben, szervezésben, igény szerint pedig a lebonyolításban is. Mind utazásszervezőként, mind utazásközvetítőként a legjobb ajánlatokkal várjuk irodánkban! Nem kell órákig keresgélnie vagy stresszelnie a szervezés miatt, mi megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utakat.

Accor logo
Corinthia logo
Ritz logo
Four Seasons logo
Hilton logo
Emirates logo
Quatar Airlines logo
Turkish Airlines logo