Martinique időjárása

Tekintse meg, hogy milyen időjárás van egész évben Martinique-en, és hogy mikor érdemes elutazni a szigetre.

Martinique sziget meleg és nedves trópusi éghajlatú, állandó hőmérsékletű egész évben, az átlagos minimum hőmérséklet 21 ° C és 23 ° C között változik, míg az átlagos maximális hőmérséklet 28 ° C és 31 ° C között van, az északkeleti passzátszél csökkenti a hőmérsékletet, míg a déli szélek melegek, nedvesek és néha hurrikánokhoz vezetnek.

Martinique időjárása

A szigeten két különálló évszak van, a december és május közötti száraz évszak, valamint az esős, nedves és meleg évszak, június és november között. Az átlagos éves csapadékmennyiség körülbelül 2000 mm. 

Az eső azonban nagymértékben változik, néhány kilométerre ugyanazon a szigeten vannak olyan helyek is, ahol az esőzések nagyon intenzívek, mint a Montagne Pelée lejtőin, ahol évente több mint 5000 mm eső esik, de a déli részen akár nagyon kevés csapadék is lehet, nagyjából 1000 mm eső. Az esők általában Martinique északi részén intenzívebbek, míg a sziget déli részén jelentősen csökkentek.

A júniustól novemberig tartó hónapok azok a hónapok, amikor a szigetet a trópusi ciklonok befolyásolhatják, Martinique valójában a trópusi ciklonok által érintett terület középpontjában áll, és ezekben a hónapokban gyakran ciklon sújtja őket.

Martinique-i tengervíz hőmérséklete évente 26 ° C és 28 ° C között változik.

Esős időjárás Martinique-n

Mikor utazzunk Martinique-ra?

December – Május: a száraz évszak és az év legforgalmasabb ideje, bár Martinique egész évben trópusi éghajlatú. Ilyenkor a sziget tele van francia nyaralókkal.

Június-November: az esős évszak. A legtöbb nap nagy esőzésekkel teli. Szeptember az esősebb hónap és az augusztus mellett a hurrikánokra is leginkább hajlamosak – ebben az időszakban jobb, hogyha elkerülik Martinique-t.

Október - Május: a legjobb hónapok a búvárkodáshoz, bár a legtöbb búváriskola egész évben nyitva áll.

A legjobb idő Martinique látogatására a január és május közötti viszonylag száraz időszak.

Napos időjárás Martinique-n
Martinique időjárása

Martinique időjárása

Az utazás megtervezése során fontos, hogy olyan időben menjünk, amikor az adott ország időjárása megfelelő a terveinkhez. Ha Martinique-ra utazik, akkor fontos tudnia, hogy mikor van a száraz évszak és mikor van a nedves évszak. Elmondjuk, hogy mely hónapokban érdemes elmenni elutazni Martinique-ra.

Martinique időjárása
14 legnépszerűbb úticél Martinique-n

14 legnépszerűbb úticél Martinique-n

Összegyűjtöttünk 14 mozgalmas helyet Martinique-en. Ha egy jó tengerpartra vágyik, ha szeretné megismerni a francia gyarmat múltját, ha szeretné megismerni egy trópus sziget természeti adottságai, állatfajait, növényeit, ha érdekli a francia és a kreol konyha, akkor olvassa el összegzésünket, amelyben az ilyen helyeket gyűjtöttük össze.

14 legnépszerűbb úticél Martinique-n
A legjobb 7 dolog Martinique-on

A legjobb 7 dolog Martinique-on

Martinique a legtöbb utazótól távol állhat, de itt az ideje, hogy belépjen ebbe a titokzatos szigetbe. A strandok, kertek, cukornádmezők és még vulkánok is vannak a 425 mérföldes tengerentúli francia megyében. A Mount Pelée-től a rum kortyolgatásig itt vannak a legjobb dolgok Martinique-ban.

A legjobb 7 dolog Martinique-on
Martiniquei Rumnapló

Martiniquei Rumnapló

A franci rum egyik otthonában, Martinique-en jó fajta rumokat lehet kóstolni. Azonban érdemes tudni még az utazás előtt, hogy mit érdemes tudni az itteni rum készítésről, és általában a rumokról.

Martiniquei Rumnapló
Utazás Martinique-ra!

Utazás Martinique-ra!

A sziget tökéletesen alkalmas strandolásra, fürdőzésre, túrázásra, a természet csodálására, kulináris élmények szerzésére. Rengeteg kaland várja itt Önt, a városok, a strandok mind-mind izgalmasak.

Utazás Martinique-ra!
Martinique-i szállások

Martinique-i szállások

Martinique-i szállások remek áron az igazán jó turisztikai központokban. Olcsó szállások és luxus szállodák egyaránt vannak válogatásunkban. Mindegyik szállásból könnyen megközelíthetőek a strandok és az egyéb látnivalók, mint például az eső erdők.

Martinique-i szállások
A Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigetek időjárása

Milyen időjárásra lehet számítani egy trópusi helyen? A Seychelle-szigetek egy szerencsés helyzetben van, hiszen itt mindig tökéletes az időjárás! Olvassa el a részleteket, és egyből tudni fogja, hogy mikor menjen el nyaralni!

A Seychelle-szigetek időjárása
Martinique

Martinique

Franciaország és a Karib-térség keveredése Martinique. A trópusi sziget kiválóan alkalmas a strandolásra, a fürdőzésre, a napozásra, de ennél sokkal többet is rejt magában. Gyarmati múltja miatt igazán érdekes történelmi kirándulásban vehetünk itt részt, amely során megismerhetjük a rabszolgák életét, a cukornád ültetvényeket, és természetesen a rum készítést is. Megtekinthetjük a Mount Pelée-t, az aktív tűzhányót, de elmehetünk a Jardin de Balata-ra, amely egy izgalmas botanikus kert. Megismerhetjük a szigeten I.Napóleon feleségének, Jozefinának az életét is. Többféle vízisportot is kipróbálhatnak, mint például a mélytengeri búvárkodás, vagy a sznorkelezés. Röviden: egy igazán mély, és izgalmas utazásban vehet részt, hogyha Martinique-ra utazik!

Martinique
Martinique nyaralás

Martinique nyaralás

A francia hangulatú Martinique-en sokfajta lehetőségünk van a kikapcsolódás, a szórakozásra és a feltöltődésre. A főváros, a kisebb városok és partok mind sok lehetőségek rejtegetnek magukban. Ezeket szedtünk össze, részletes bemutatót tartunk arról, hogy milyen is egy nyaralás Martinique-en.

Martinique nyaralás

Szolgáltatások

Bátran állítjuk, hogy szolgáltatásaink sora kiválóan alkalmas utasaink, partnereink, megrendelőink széleskörű igényeinek maximális kielégítésére. Cégünk küldetése az, hogy megkönnyítse az Ön által legfontosabb célok elérését, legyen szó egy könnyed nyaralásról, egy üzleti útról, vagy egy nagyvállalati ebédről. Cégünk átfogó - de nem felületes - megoldást kínál azokra a mindennapi problémákra, amikkel egy rendezvényszervezés vagy egy utazás járhat. Tapasztalt munkatársaink hatékony és gyors együttműködésében garantáltan nem fog csalódni.

Szolgáltatások

Beutazás

Cégünk beutazással és beutaztatással is foglalkozik. Magyarországra utazna vagy utaztatna? Állunk rendelkezésére! Vállaljuk üzleti ebédek, meetingek, konferenciák vagy esküvők lebonyolítását is külföldön és belföldön egyaránt. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, kínálatunkat naponta frissítjük a legaktuálisabb ajánlatokkal, így naprakész és gyors ügyintézést vállalunk minden kedves régi és új utasunknak, vendégünknek, ügyfelünknek. Ha Magyarországra szeretne utazni, biztosan megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb helyszínt és programokat.

Beutazás

Kiutazás

Nyaraló programjaink, last Minute útjaink, városlátogatásaink, körutazásaink és hajóútjaink között biztosan meg fogja találni az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot. Fakultatív Céges és incentive útjaink nem csak kiemelkedő minőségük miatt váltak népszerűvé, hanem azért is, mert költséghatékony megoldásokkal tudtunk szolgálni Partnereinknek. Legyen szó hajóutakról vagy távoli desztinációkról, a MultiGo garantáltan felejthetetlen utazást fog Önnek szervezni. Egyedi ajánlataink között biztosan megtalálja a számítását.

Kiutazás

Rendezvényszervezés

Helyezze megbízható kezekbe a party-élményeit, hagyja, hogy elintézzük a szervezést Ön helyett, legyen sikeres a magán és vállalati életében rendezvényeink segítségével. Élvezze a saját rendezvényét, a MultiGo szórakoztató ötleteivel a rendezvényeken és a partykon nem csak szórakozhat, hanem komoly sikereket érhet el. Természetesen valamennyi szolgáltatásról gondoskodunk, amelyek elengedhetetlenek egy jól szervezett rendezvényhez: gyönyörű hostessek, fotósok, videofelvételek, előadóművészek, műsorok, előadók, hangosítás, zenészek és DJ-k.

Rendezvényszervezés

Segítséget szeretne?

Sok a bizonytalanság, nem tudja hova vagy hogyan utazzon?
Mikorra szervezze a vállalati konferenciáját, vagy hova?
Hagyja, hogy munkatársaink segítsenek a döntésében.

A legjobbakkal szövetségben.

Utazási Központunkban megtalálja a teljes utazási piac kínálatát a magyar utazásszervezők utazási ajánlataitól kezdve az osztrák és német árualapon át a külföldi desztinációk helyi szervezőitől kapott ajánlatokig. Segítünk a tervezésben, szervezésben, igény szerint pedig a lebonyolításban is. Mind utazásszervezőként, mind utazásközvetítőként a legjobb ajánlatokkal várjuk irodánkban! Nem kell órákig keresgélnie vagy stresszelnie a szervezés miatt, mi megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utakat.

Accor logo
Corinthia logo
Ritz logo
Four Seasons logo
Hilton logo
Emirates logo
Quatar Airlines logo
Turkish Airlines logo