Dominikai utazás tudnivalók

Minden, amit tudnia kell Dominikáról, mielőtt elutazik! Ha elolvassa összegzésünket nem fogják meglepetések érni.

Mielőtt Dominikára utazunk nem árt tudni egy-két apróságot. Mi nem a kötelező oltásokat gyűjtöttük össze, hanem valóban fontos dolgokat, amiken a nyaralók rendszeresen meglepődnek.

Dominikai utazás tudnivalók

Szóval úgy döntött, hogy itt az ideje megnézni, hogy mit tud Dominika. Elkezdett már csomagolni, és közben gondolkozott, hogy vajon mire lehet szüksége azon a helyen, ahol a legnagyobb hírességek is megfordulnak? Bekerült a bőröndbe a fürdőruha (több darab), napszemüvegek, naptejek, szandálok, de közben elkezdett gondolkozni, hogy vajon mi várhat Önre Dominikán. Sokan egyszerűen csak a reptéren vesznek egy utazási útmutatót, remélve, hogy abban minden benne lesz. Ön legyen ennél sokkal óvatosabb. Ezek az útmutatók nem szolgálják azt a célt, hogy Ön teljesen megismerje a szigetet. Ezekben csak arról olvashatunk, hogy milyen strandokat, tájakat tudunk megnézni, és hogy melyek a legjobb hotelek. Ha igazán megakarja ismerni Dominikát, és szeretne felkészülten Dominikára utazni, akkor olvassa el összefoglalónkat. Itt nem fogjuk leírni, hogy milyen oltások kellenek, sokkal inkább olyan dolgokat gyűjtöttünk össze, amelyek ahhoz szükségesek, hogy ne érjék meglepetések.

Dominikai Köztársaság egy partja madártávlatból

Dominikai idő

Utál késni? Utálja, ha várakoztatják? Utálja, hogy ha a dolgok nem gördülékenyek, és nem úgy mennek a dolgok, mint ahogy azt előre eltervezte? Majd hozzászokik! Van egy mondás, mi szerint van a rendes idő, meg van a dominikai idő. A dominikai idő nagyjából harminc-negyven perccel később van, mint a rendes idő. Dominikán, ha egy találkozó nyolckor kezdődik, akkor könnyen megeshet, hogy csak kilenckor fognak találkozni. Ha pizzát rendel, akkor ne is számítson arra, hogy időben meg fog érkezni. Itt mindig, minden és mindenki késik, ehhez jobb már a legelején hozzászokni, így nem fogják kellemetlenségek érni. 

Mikor utazzunk Dominikára?

Mindenki barátságos

Nekünk, európaiaknak - akik meglehetősen távolságtartóak - ez nagyon különös lehet. A dominikaiak barátságosak és vendégszeretőek, mindig készek élénk beszélgetésre vagy jó bulikra. A barátságok és a családi kapcsolatok fontosak számukra, és meglehetősen gyakori, hogy a családok és a barátok nyilvánosan mutatják ki a szeretetüket. A dominikaiak szeretnek összegyűlni és ünnepelni az életet jó ételekkel, jó zenével és remek rumokkal, ezért a legjobb ha csatlakozik a szórakozáshoz. Egy teljesen más kulturális közeget fog ezáltal megismerni.

Dominikai emberek zászlóval, Dominikai Köztársaság

A dollár és a peso Dominikán

A Dominikai Köztársaság pénzneme a Dominikai peso, amelyet nem importálhat vagy exportálhat. A legmegfelelőbb pénznem, amely magával viheti, az amerikai dollár, amit ha megérkezik pesora válthatja. De ez nem feltétlenül fontos, mivel rengeteg helyen sokkal jobban szeretik, ha a turisták dollárral fizetnek. Épp ezért a legjobb, ha már indulás előtt átváltja a pénzét dollárra.

Merengue az ország lelke

A dominikaiak mélyen szenvedélyesek a zene iránt, és a merengue az ország szívében él. Ez a dinamikusan pozitív zene a Dominikai Köztársaságban született. Ritmusa fertőző, gyakran perceken belül összekapcsolják az embereket a táncparketten. A Bachata egy másik műfaj, amely a Dominikai Köztársaságban született. Ez a zenei stílus kombinálja az afrikai, európai és natív Taíno elemeket. Ha egy jó hangulata táncra vágyik, akkor feltétlenül próbálja ki a Merenguet!

Merengue táncos lányok, Dominikai Köztársaság

Mikor van a legjobb idő az utazáshoz?

A Dominikai Köztársaságnak egész évben forró éghajlata van, 25 ° C-tól 28 ° C-ig. A trópusi esőerdő klímája miatt a legkedveltebb március-május körül van, bár gyakori az amerikai és európai turisták számára, hogy decembertől márciusig meleg hőmérsékletet keressenek az országban. Április jó választás a jó időjárási körülmények és jellemzően kevesebb tömeg miatt. Az esős szezon az ország területétől függ. Az északi partszakaszon novembertől januárig gyakori az eső. Azonban az esős szezon májustól novemberig tart, május pedig a legesősebb hónap.

Minden dominikai jó a baseballban

Jó, ez talán mégsem igaz. De az igaz, hogy minden dominikai kisgyerek híres baseball játékos akar lenni. Dominikán elképesztően fontos a baseball, rengetegen játszák ezt a sportot, legalább annyira népszerű náluk a baseball, mint nálunk a foci. Így nem túl szerencsés rosszat mondani a baseballra, ha dominikaiakkal beszélgetünk.

Dominika baseball csapata, Dominikai Köztársaság
Dominikai utazás tudnivalók

Dominikai utazás tudnivalók

Milyenek a dominikai emberek? Mit kell tudni a szigetország kultúrájáról? Milyen pénzt érdemes vinni az országba? Ehhez hasonló kérdésekre válaszolunk, így biztos, hogy ha elutazik Dominikára, akkor nem fogják meglepetések érni.

Dominikai utazás tudnivalók
Magyarország - Szlovénia - Horvátország körutazás (6 napos)

Magyarország - Szlovénia - Horvátország körutazás (6 napos)

Fedezze fel Magyarország, Szlovénia, és Horvátország csodás helyeit hat nap alatt, a mi utazásunk által. Fővárosi nyűzgés és vidéki nyugalom minden országban, természeti látképekkel, borkóstoló túrákkal a vikéden, és kultúrális túrákkal megízesítve.

Magyarország - Szlovénia - Horvátország körutazás (6 napos)
Balatoni utazás

Balatoni utazás

Az utazás során több nagyszerű várost lehet megtekinteni. Ezek között van Herend, Tihany, Balatonfüred, Hévíz. Megtekinthető a porcelángyár, a tihanyi visszhang, a gyógyfürdő, a füredi üdülőhely, és még sok más nevezetesség, amelyet a Balaton őrizz.

Balatoni utazás
Budapest - Bécs - Salzburg - Alpok - München körutazás (10 napos)

Budapest - Bécs - Salzburg - Alpok - München körutazás (10 napos)

10 nap közép-európa legszebb városaiban, izgalmas utazással, és programokkal. Megtekintjük a városok legszebb és legfestőibb épületeit, parkjait, múzeumait. Többek között meglátogatjuk Salzburgban a Swarovski gyárat, amely izgalmas mindenki számára.

Budapest - Bécs - Salzburg - Alpok - München körutazás (10 napos)
Csoportos és konferencia utazás

Csoportos és konferencia utazás

A MultiGo csoport teljesen a cégére szabott, átfogó, kidolgozott ajánlatot ad, legyen szó hajóútról, trópusi szigeteki útról, vagy más témájú utazásról. A legjobb és legkedvezőbb ajánlatot választjuk ki mindig, az Ön igényeinek megfelelően.

Csoportos és konferencia utazás
Utazás Martinique-ra!

Utazás Martinique-ra!

A sziget tökéletesen alkalmas strandolásra, fürdőzésre, túrázásra, a természet csodálására, kulináris élmények szerzésére. Rengeteg kaland várja itt Önt, a városok, a strandok mind-mind izgalmasak.

Utazás Martinique-ra!
Hajós körutazás a Maldív szigeteken

Hajós körutazás a Maldív szigeteken

Ha még soha nem volt hajós körutazáson, akkor épp itt az ideje, hogy kipróbálja. Ez egy garantáltan felejthetetlen élmény, amelyet kicsik és nagyok egyaránt tudnak élvezni. Van itt napsütés, napozás, búvárkodás, felfedezés, tengerpart – minden, ami egy nyaralást varázslatossá tesz.

Hajós körutazás a Maldív szigeteken
Seychelle-szigeteki utazás

Seychelle-szigeteki utazás

Egy trópusi utazás a legjobb nyaralás ötlet, amely csak létezik. Forró nyár, fehérhomokos tengerpart, finom koktél – kell ennél több? Ha nem kell, akkor is van. A Seychelle-szigetek többet kínál egy átlagos tengerparti nyaralásnál. A luxus élmény és a természet csodája olyan csodálatos kompozíciót alkot, hogy csak ámulunk és bámulunk. Tapasztalja meg Ön is ezt a varázslatos élményt.

Seychelle-szigeteki utazás
Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaságot a több száz mérföldes partvidék határozza meg - némelyik festői fehér homokos strandok pálmafák árnyékában van, más részek pedig drasztikusan sziklákkal szegélyezettek. Mindkét határt szimbolizálja, hogy a tengerek körül halászfalvak találhatóak, ahol megtalálhatóak a kikötők, mellettük pedig a kisebb és a nagyobb városok, mint például Santo Domingo, a Karibi térség és az Újvilág egyik legszebb városa.

Dominikai Köztársaság

Szolgáltatások

Bátran állítjuk, hogy szolgáltatásaink sora kiválóan alkalmas utasaink, partnereink, megrendelőink széleskörű igényeinek maximális kielégítésére. Cégünk küldetése az, hogy megkönnyítse az Ön által legfontosabb célok elérését, legyen szó egy könnyed nyaralásról, egy üzleti útról, vagy egy nagyvállalati ebédről. Cégünk átfogó - de nem felületes - megoldást kínál azokra a mindennapi problémákra, amikkel egy rendezvényszervezés vagy egy utazás járhat. Tapasztalt munkatársaink hatékony és gyors együttműködésében garantáltan nem fog csalódni.

Szolgáltatások

Beutazás

Cégünk beutazással és beutaztatással is foglalkozik. Magyarországra utazna vagy utaztatna? Állunk rendelkezésére! Vállaljuk üzleti ebédek, meetingek, konferenciák vagy esküvők lebonyolítását is külföldön és belföldön egyaránt. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, kínálatunkat naponta frissítjük a legaktuálisabb ajánlatokkal, így naprakész és gyors ügyintézést vállalunk minden kedves régi és új utasunknak, vendégünknek, ügyfelünknek. Ha Magyarországra szeretne utazni, biztosan megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb helyszínt és programokat.

Beutazás

Kiutazás

Nyaraló programjaink, last Minute útjaink, városlátogatásaink, körutazásaink és hajóútjaink között biztosan meg fogja találni az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot. Fakultatív Céges és incentive útjaink nem csak kiemelkedő minőségük miatt váltak népszerűvé, hanem azért is, mert költséghatékony megoldásokkal tudtunk szolgálni Partnereinknek. Legyen szó hajóutakról vagy távoli desztinációkról, a MultiGo garantáltan felejthetetlen utazást fog Önnek szervezni. Egyedi ajánlataink között biztosan megtalálja a számítását.

Kiutazás

Rendezvényszervezés

Helyezze megbízható kezekbe a party-élményeit, hagyja, hogy elintézzük a szervezést Ön helyett, legyen sikeres a magán és vállalati életében rendezvényeink segítségével. Élvezze a saját rendezvényét, a MultiGo szórakoztató ötleteivel a rendezvényeken és a partykon nem csak szórakozhat, hanem komoly sikereket érhet el. Természetesen valamennyi szolgáltatásról gondoskodunk, amelyek elengedhetetlenek egy jól szervezett rendezvényhez: gyönyörű hostessek, fotósok, videofelvételek, előadóművészek, műsorok, előadók, hangosítás, zenészek és DJ-k.

Rendezvényszervezés

Segítséget szeretne?

Sok a bizonytalanság, nem tudja hova vagy hogyan utazzon?
Mikorra szervezze a vállalati konferenciáját, vagy hova?
Hagyja, hogy munkatársaink segítsenek a döntésében.

A legjobbakkal szövetségben.

Utazási Központunkban megtalálja a teljes utazási piac kínálatát a magyar utazásszervezők utazási ajánlataitól kezdve az osztrák és német árualapon át a külföldi desztinációk helyi szervezőitől kapott ajánlatokig. Segítünk a tervezésben, szervezésben, igény szerint pedig a lebonyolításban is. Mind utazásszervezőként, mind utazásközvetítőként a legjobb ajánlatokkal várjuk irodánkban! Nem kell órákig keresgélnie vagy stresszelnie a szervezés miatt, mi megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utakat.

Accor logo
Corinthia logo
Ritz logo
Four Seasons logo
Hilton logo
Emirates logo
Quatar Airlines logo
Turkish Airlines logo