Dominikai időjárás

Jó tudni, hogy mikor érdemes Dominikára utazni. Mutatjuk Dominika időjárását az egész évre lebontva!

Dominika időjárása – szinte mindenkinek a forró levegő jut eszébe, és a perzselő nap, amely a bőrünket barnává, a hajunkat meg világossá teszi. Ez így is van. A Dominikai Köztársaság a Hispaniola szigeten helyezkedik el, közvetlen szomszédságban van Haitivel. A szigeten trópusi monszum éghajlat van, így két dolog egyértelmű: a forróság és a csapadék.

Dominika időjárása

A Dominikai Köztársaság, a Hispaniola szigetének keleti része trópusi éghajlatú, egész évben meleg, télen száraz évszak, valamint van egy esős évszak, amely április végétől októberig a keleti és déli partokon van jelen, míg az északi partszakaszon egész évben esik, bár júniustól szeptemberig csökken a csapadékmennyiség.

Az északkeleti passzátszelek miatt, amelyek novembertől márciusig fújnak. A hegyvidékek jelenléte növeli a passzátszelek hatásait, így bizonyos területeken nagyon párás az éghajlat és buja növényzet van, míg más helyeken szinte kopár.

Például az Azua partján, az Ocoa-öböl partján, mindössze 640 milliméter eső esik évente, és még ennél is kevesebb az Enriquillo-tónál, a két Sierras között; de Pedernales tartomány déli partja is elég száraz. Éppen ellenkezőleg, a fővárosban a Santo Domingoban, amely a déli parton fekszik, de hegyvidékek által nem védett, évente mintegy 1450 milliméteres csapadék esik.

Napsütés a parton, Dominikai időjárás

Napsütés és esőzés

A Dominikai Köztársaságban, mint általában a Karib-térségben, az esőzések főként rövid záporok és zivatarok képében jelentkeznek, néha intenzívek, ráadásul gyakran bizonyos időszakokban koncentrálódnak, így az esős évszakban eshet egy egész hétig.

De meg kell jegyezni, hogy a napsütés egész évben jó, különösen a déli parton.

A Dominikai Köztársaságban a hőmérséklet egész évben magas, legalábbis a síkságon. A nyári szezonban májustól októberig a hőség tikkadt, de sokkal kellemesebb, mint a nyirkos időjárás télen.

Esőzés a Dominikai Köztársaság egyik partján

Hegyvidékek időjárása

A hegyvidéki területeken természetesen a hőmérséklet a magassággal csökken. Constanza-ban, 1200 méteres tengerszint feletti magasságban a téli éjszakák hűvösek, az átlagos alacsony hőmérséklet 9 ° C körül van, néha hideg lehet, és megközelítheti a fagyást, de a nappal kellemes meleg van, körülbelül 23 ° C, míg nyáron a hőmérséklet 13 ° C és 26 ° C közötti.

Ha meg akarja mászni a Cordillera Centralt, ami meghaladja a 3000 métert, jó ha tudja, hogy minden 1000 méter után kb. 6 ° C-kal csökken a hőmérséklet. Úszáskor a tenger egész évben meleg, a hőmérséklet 26 ° C február és március között, augusztus és október között 29 ° C között mozog.

Hurrikánok

Júniustól novemberig a hurrikánok megjelenhetnek a Dominikai Köztársaságban, augusztus és október között viszont gyakoribb a megjelenésük. A 4. vagy 5. kategóriába tartozó pusztító hurrikánok nagyon ritkák, de ha közvetlenül egy adott területre érnek, jelentős károkat okozhatnak. A ciklonoktól kevésbé intenzív trópusi viharok gyakrabban fordulnak elő. Az országban 1930 szeptemberében "Dominikai Köztársaság hurrikánja" csapott le, David hurrikán 1979. augusztus 31-én érkezett, majd a Georges hurrikán 1998 szeptemberében sújtotta a térséget.

A trópusi viharok okozhatnak heves esőzéseket, amelyek miatt földcsuszamlások keletkezhetnek.

Hegyvidék a Dominikai Köztársaságban

Mikor utazzunk Dominikára?

A szárazföldi völgyekben és a déli part mentén (lásd Santo Domingo) a legjobb időszak decembertől április közepéig tart.

Az északi parton nincs valódi száraz évszak, de a legkevésbé esős évszak a júniustól szeptemberig terjedő időszak, amely, mint az ország többi részén, tikkasztó és hurrikánok veszélye áll fenn ilyenkor. Ha nyáron szeretne menni, akkor válassza inkább az északi partot.

Mikor utazzunk Dominikára?

Mit csomagoljunk a bőröndbe?

Novembertől áprilisig: könnyű ruhák, naptej, pulóver az estéhez; a hegyekre kabátra, pulóverre és túracipőre van szükség.

Május és október között könnyű ruházatot, esetleg könnyű pulóver és könnyű esőkabát a zivatarok miatt; kabát, pulóver és túracipő a hegyekbe hasznos lehet.

Mit csomagoljunk a bőröndbe? Nyaralás Dominikán
Dominikai időjárás

Dominikai időjárás

Az éghajlat változás rettentően furcsa lehet azoknak, akiknek nincsenek hozzá szokva, de ha tudjuk, hogy mire számíthatunk, akkor talán kevésbbé lesz kellemetlen. Ismerje meg Dominika trópusi éghajlatát, nézze meg, hogy mennyire esős, mennyire forró az időjárás az évben, és válasszon egy szimpatikus időpontot, amikor igazán jó lesz a nyaralás.

Dominikai időjárás
Martinique időjárása

Martinique időjárása

Az utazás megtervezése során fontos, hogy olyan időben menjünk, amikor az adott ország időjárása megfelelő a terveinkhez. Ha Martinique-ra utazik, akkor fontos tudnia, hogy mikor van a száraz évszak és mikor van a nedves évszak. Elmondjuk, hogy mely hónapokban érdemes elmenni elutazni Martinique-ra.

Martinique időjárása
A Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigetek időjárása

Milyen időjárásra lehet számítani egy trópusi helyen? A Seychelle-szigetek egy szerencsés helyzetben van, hiszen itt mindig tökéletes az időjárás! Olvassa el a részleteket, és egyből tudni fogja, hogy mikor menjen el nyaralni!

A Seychelle-szigetek időjárása
Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaságot a több száz mérföldes partvidék határozza meg - némelyik festői fehér homokos strandok pálmafák árnyékában van, más részek pedig drasztikusan sziklákkal szegélyezettek. Mindkét határt szimbolizálja, hogy a tengerek körül halászfalvak találhatóak, ahol megtalálhatóak a kikötők, mellettük pedig a kisebb és a nagyobb városok, mint például Santo Domingo, a Karibi térség és az Újvilág egyik legszebb városa.

Dominikai Köztársaság
Dominikai utazás tudnivalók

Dominikai utazás tudnivalók

Milyenek a dominikai emberek? Mit kell tudni a szigetország kultúrájáról? Milyen pénzt érdemes vinni az országba? Ehhez hasonló kérdésekre válaszolunk, így biztos, hogy ha elutazik Dominikára, akkor nem fogják meglepetések érni.

Dominikai utazás tudnivalók
Dominikai nyaralás olcsón

Dominikai nyaralás olcsón

A nyaralások alkalmával mindenki szereti azt, ha itt-ott le lehet kicsit csípni az árakból. Nem kell azért milliókat elköltenie, hogy eljusson Dominikára. Pár egyszerű tanáccsal és a mi segítségünkkel rendkívül jó áron el tud menni álmai nyaralására, mást nem is kell tennie, csak velünk felvenni a kapcsolatot.

Dominikai nyaralás olcsón
Top 10 hotel a Dominikai Köztársaságban

Top 10 hotel a Dominikai Köztársaságban

A nyaralásunk helyszíne ugyanannyira fontos, mint a szállásunk. Ha már megajándékozzuk magunkat egy trópusi nyaralással akkor a legjobb, ha a legjobb szállodákat vesszük célba. De melyek a legjobbak? Nehéz a döntés, mivel rengeteg választási lehetőségünk van. Mi összegyűjtöttük a szerintünk tíz legjobb szállodát, így már könnyebb lesz a döntés!

Top 10 hotel a Dominikai Köztársaságban
11 legnépszerűbb strand a Dominikai Köztársaságban

11 legnépszerűbb strand a Dominikai Köztársaságban

Aki Dominikára megy nyaralni, annak a legfőbb célja, hogy a tengerparton napozhasson, úszhasson, vagy esetleg szörfözhessen. Megannyi szabad strand van Dominikán, de mégis melyek a legjobbak? Mi összegyűjtöttük a legjobbakat, ahol számtalan lehetőségünk van arra, hogy igazán kikapcsolódjunk. Fehérhomokos tengerpart, all-inclusive üdülőhelyek, finom koktélok – mutatjuk a legjobb helyeket!

11 legnépszerűbb strand a Dominikai Köztársaságban
10 legnépszerűbb turisztikai látványosság a Dominikai Köztársaságban

10 legnépszerűbb turisztikai látványosság a Dominikai Köztársaságban

Dominika teles-teli van káprázatos helyekkel, de tudjuk, hogy nincs végtelen időnk, így a nyaralásunkat jobb a legszebb helyekre összpontosítani. Mi megkíméljük Önt a fáradtságos kutatómunkáktól. Összegyűjtöttünk tíz csodálatos helyet az országban, amelyet nyugodt szívvel ajánlunk bárkinek, aki ide tervez utazni. Minden helyet részletesen bemutatunk, így mindenki eltudja dönteni, hogy az adott helyszínt érdemes-e meglátogatnia.

10 legnépszerűbb turisztikai látványosság a Dominikai Köztársaságban

Szolgáltatások

Bátran állítjuk, hogy szolgáltatásaink sora kiválóan alkalmas utasaink, partnereink, megrendelőink széleskörű igényeinek maximális kielégítésére. Cégünk küldetése az, hogy megkönnyítse az Ön által legfontosabb célok elérését, legyen szó egy könnyed nyaralásról, egy üzleti útról, vagy egy nagyvállalati ebédről. Cégünk átfogó - de nem felületes - megoldást kínál azokra a mindennapi problémákra, amikkel egy rendezvényszervezés vagy egy utazás járhat. Tapasztalt munkatársaink hatékony és gyors együttműködésében garantáltan nem fog csalódni.

Szolgáltatások

Beutazás

Cégünk beutazással és beutaztatással is foglalkozik. Magyarországra utazna vagy utaztatna? Állunk rendelkezésére! Vállaljuk üzleti ebédek, meetingek, konferenciák vagy esküvők lebonyolítását is külföldön és belföldön egyaránt. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, kínálatunkat naponta frissítjük a legaktuálisabb ajánlatokkal, így naprakész és gyors ügyintézést vállalunk minden kedves régi és új utasunknak, vendégünknek, ügyfelünknek. Ha Magyarországra szeretne utazni, biztosan megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb helyszínt és programokat.

Beutazás

Kiutazás

Nyaraló programjaink, last Minute útjaink, városlátogatásaink, körutazásaink és hajóútjaink között biztosan meg fogja találni az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot. Fakultatív Céges és incentive útjaink nem csak kiemelkedő minőségük miatt váltak népszerűvé, hanem azért is, mert költséghatékony megoldásokkal tudtunk szolgálni Partnereinknek. Legyen szó hajóutakról vagy távoli desztinációkról, a MultiGo garantáltan felejthetetlen utazást fog Önnek szervezni. Egyedi ajánlataink között biztosan megtalálja a számítását.

Kiutazás

Rendezvényszervezés

Helyezze megbízható kezekbe a party-élményeit, hagyja, hogy elintézzük a szervezést Ön helyett, legyen sikeres a magán és vállalati életében rendezvényeink segítségével. Élvezze a saját rendezvényét, a MultiGo szórakoztató ötleteivel a rendezvényeken és a partykon nem csak szórakozhat, hanem komoly sikereket érhet el. Természetesen valamennyi szolgáltatásról gondoskodunk, amelyek elengedhetetlenek egy jól szervezett rendezvényhez: gyönyörű hostessek, fotósok, videofelvételek, előadóművészek, műsorok, előadók, hangosítás, zenészek és DJ-k.

Rendezvényszervezés

Segítséget szeretne?

Sok a bizonytalanság, nem tudja hova vagy hogyan utazzon?
Mikorra szervezze a vállalati konferenciáját, vagy hova?
Hagyja, hogy munkatársaink segítsenek a döntésében.

A legjobbakkal szövetségben.

Utazási Központunkban megtalálja a teljes utazási piac kínálatát a magyar utazásszervezők utazási ajánlataitól kezdve az osztrák és német árualapon át a külföldi desztinációk helyi szervezőitől kapott ajánlatokig. Segítünk a tervezésben, szervezésben, igény szerint pedig a lebonyolításban is. Mind utazásszervezőként, mind utazásközvetítőként a legjobb ajánlatokkal várjuk irodánkban! Nem kell órákig keresgélnie vagy stresszelnie a szervezés miatt, mi megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utakat.

Accor logo
Corinthia logo
Ritz logo
Four Seasons logo
Hilton logo
Emirates logo
Quatar Airlines logo
Turkish Airlines logo