Bár a kilátás, és a tájak elképesztően látványosak azért nem szabad elmenni a gasztronómia mellett sem. Elvégre milyen nyaralás az, ahol nem kóstoljuk meg a helyi jellegzetességeket? A karibi térséghez híven természetes, hogy rengeteg friss, déli gyümölcsöt tudunk enni, mint például a banán, mangó, ananász, papaya. A nemzeti ételeik között van a Chicharon de Cerdo, amely egy ecettel pácolt izgalmas szalonna, a Chen Chen, amely egy fűszeres marinádban megfőzött kukorica, amelyet leginkább kecskehúshoz szoktak kínálni. A legtöbb ételnek az alapját a főzőbanán adja, amely teljesen más, mint az általunk ismert banán.
A dominikai nyaralás során gyakran találkozhatunk a különböző bárokban a koktélokkal. Dominikán nagyon gyakori a Pina Colada, vagy a Cuba Libre, amelyek a tipikus trópusi gyümölcsöket veszik alapul, kiegészítve egy kis alkohollal. Ha nem akarunk alkoholt inni, akkor nagy választékot kaphatunk a különböző friss gyümölcslevekből, mivel a Dominikai Köztartásaságban előszeretettel fogyasztják ezeket.