14 legnépszerűbb úticél Martinique-n

Összegyűjtöttünk 14 izgalmas helyet Martinique-en, ahol a strandok mellett történelmi, kulturális és természeti élményekben is részesülhetünk.

A francia légkörű Martinique-en csábító strandok, drámai hegyek, trópusi kertek és lenyűgöző történelem jelenítődik meg. Fővárosa Fort-de-France, ahol építészeti látnivalókat fedezhet fel, megismerheti a sziget felfedezése előtti és utáni múltját a város múzeumaiban. A természet erejére emlékeztett a Sant Pierre, Martinique egykori fővárosának romjain épült város. Erről a városról érdemes tudni, hogy a Mount Pelée vulkán kitörése miatt 1902-ben az egész város az összlakosságával együtt megsemmisült.

A Martinique-i aktívabb tevékenységek közé tartozik a búvárkodás, és a sznorkeling. Túrázni lehet a kijelölt túra ösvényeken, ahol megtekinthetőek vízesések, és a buja táj. Azonban sok turistának elég annyi, hogyha eljut a mesés strandokra, finom francia és kreol ételeket ehet, és élvezheti a trópusi Franciaországot. Martinique egy franciaországi megye, régen francia gyarmat volt, a helyi pénznem az euró.

1. Balata botanikus kert

A szenvedélyes kertészkedés által létrehozott Balata Botanikus Kert (Jardin de Balata) Fort-de-France közelében több mint 3000 trópusi növény- és virágfajt tartalmaz, amelyek egy domboldalon lépcsőzetesen haladnak, tavacskái vízliliomokkal és lótuszvirágokkal vannak tele. A fák tetejében felfüggesztett, felemelt fa kötélhidak légi látképet nyújtanak a buja kertekre, miközben az illatos levegőben zümmögnek a kolibrik. A lombok között rengeteg kertipad van, amelyeken lazíthatnak és gyönyörködhetnek a kertek által kialakított gyönyörű hegyi kilátásban.

Balata botanikus kert

2. Les Salines

A Sainte-Anne-től délre fekvő Les Salines talán a martinique-i strandok legszebb és legkedveltebb része. A közelben található egy só tó. Egy képeslap képébe is tökéletesen bele illik ez az egy kilóméteres partvonal, amely Martinique déli csúcsán helyezkedik el, és őrzi a klasszikus karibi látképnek minden elemét. A kókuszpálmák a tengerre nyúlnak, és tökéletes árnyékot biztosítanak. A hétvégén a Les Salines családokkal zsúfolt, de a hét folyamán egy kicsit nyugodtabb. Az eladók ebédet és italokat árulnak a strand mögött.

Les Salines

3. Fort-de-France

Turisztikai látványosságoktól nem mentes a sziget fővárosa, Fort-de-France, ahol van kikötő. A város a Place de la Savane mellett helyezkedik el, ahol van egy szobor Jozefina francia császárnéről amely folyamatos vandalizmusnak van kitéve, mivel a császárné befolyással volt a rabszolgakereskedelemre Martinique-n – ezért a város le is állt a folyamatos felújítással. Jelenleg a szobor fejetlenül áll. Irónikus, hogy ez a szobor szemben áll a színes, bonyolult díszítettségű Bibliothèque Schoelcher-vel, amit Victor Schoelcher-ről neveztek el, aki híres aktivistája volt a gyarmati rabszolgaság eltörlésének Franciaországban. Az épületet Párizsban építették, és az 1889-es világkiállításon bemutatták, majd szétszerelték és elszállították Martinique-ba.

Egyéb építészeti látnivalók közé tartozik a Fort Royal (Saint Louis-i erőd), amely 1638-ból származik; a Palais de Justice és a Saint-Louis Cathédrale megkülönböztető tornyával. A Fort-de-France-i Musée Départemental d'Archéologie bemutatja a sziget felfedezés előtti történelmét, míg a Musée Régional d'Histoire et d'Ethnographie görög bútorokkal, ruházattal, ékszerekkel és zenei eszközökkel rendelkezik. A forgalmas piac jó hely a helyben termesztett gyümölcsök és fűszerek, valamint színes tengerparti törölközők megtalálására. A kikötő kézműves piaca a legaktívabb, ha a hajó a kikötőben van.

Fort-de-France

4. Les Trois-Ilets

Fort-de-France déli részén, a Les Trois-Ilets város egy népszerű idegenforgalmi terület, szállodák, éttermek és számos látnivaló van itt, amely a sziget történelmét és kultúráját illusztrálja. Ezek közül kettő a korábbi iparágakat mutatja be: cukornád és kerámia. A Village de la Poterie des Trois-Ilets egy nagy komplexum, mely egy korábbi kerámia udvarban található, ahol tetőcserepeket készítettek. Ma az épületekben kézműves stúdiók és üzletek találhatóak, valamint éttermek és sportközpont, ahol kajak-túrákat vehetnek igénybe. A kis butikok ruhákat, helyben készített szappant, festményeket és helyi kézműves árut árulnak. A kézművesek között ékszerészek, fazekasok találhatóak és egy művész, aki kortárs homokfestményeket készít a helyi föld és kő sokszínűségével.

A kerámiaparkok közelében van egy régi cukorgyár a Maison de la Canne-ban. Itt megismerhetjük a cukorgyártást és annak történetét a rabszolga kereskedéstől a későbbi iparosodásig. A Pointe du Bout egy turisztikai központ, ahol a legtöbb szálloda megtalálható a butikok, fagylaltozók és étkezési lehetőségek mellett. A kompkikötő oda-vissza közlekedik az öbölben Fort-de-France felé. A Pointe du Bouttól nyugatra fekszik a Anse Mitan, a sziget egyik legjobb strandja.

Les Trois-Ilets

5. Saint-Pierre

A vulkanikus Mount Pelée-re néző kilátással épült Saint-Pierre a régi Saint-Pierre romjaira. A város egykor Martinique fővárosa és kikötője volt, egy gyönyörű város, melyet a Nyugat-Indiai Gyöngyként ismertek, amíg a Mount Pelée 1902-ben kitört. Az egész város és lakosság odaveszett. Ma a kő romjai között sétálhatunk, köztük a túlélő börtöncellák között, a régi színház és a Le Figuier romjain. Saint-Pierre egy meredek dombon fekszik, itt egy hosszú, forró túrára lehet számítani, így vágjon csak bele!

A Le Figuier fölötti domboldalon az egyszobás vulkanológiai múzeum (Musée Volcanologique) mutatja be az óvárosból és kikötőből megmentett tárgyak elszenesedett maradványait, és kézzelfogható emlékeztetést ad a tragédiára. A kikötőben lehorgonyzott hajók kivétel nélkül elsüllyedtek a kitörést követően. A terület mostanában népszerű a búvárok körében, akik a roncsok merüléséhez jönnek.

Saint-Pierre

6. Hajókirándulások a Pointe du Bout-tól

Martinique-en az egyik legkedveltebb dolog a körutazás, és a gyönyörű Fort-de-France-öböl a hajókirándulások kiindulópontja. A hajókirándulók, a vitorlázók, a vitorlások, a katamaránok és más hajók a Pointe du Bout idegenforgalmi enklávéjától és Trois Ilets más helyeitől indulnak az öböl déli partján. A legnépszerűbbek közé tartoznak a delfin néző körutazások. Az irányított kajak-túrákat a Pointe du Bout mangrove erdejétől vagy a Trois-Ilets falujától lehet összekötni.

Hajókirándulások a Pointe du Bout-tól

7. Château Dubuc és a Caravelle félsziget

A XV. Században a félszigetet birtokló Dubuc család élt Château Dubuc ma már csak romjain, nagyszabású cukorfinomítók övezték a helyet. A sziget egyetlen más helye sem mondja el annyira jól a sziget történetét, mint ez, ebben a szép környezetben. Az innovatív, kattintható térképen aktiválhatja az ingyenes audio-útmutatót angol nyelven. Ez minden egyes helyszínt megmagyaráz, hogy mi történt itt, a nyers nád csiszolásától a melasz szállításig mindent.

A természet szerelmesei számos dolgot találnak majd meg a Caravelle-félszigeten, Martinique keleti részén. A La Caravelle természeti ösvény, a Château Dubuc bejáratához közel van, egy órás kirándulás a mangrove erdőkhöz. A félszigetet védő természetvédelmi terület több mint 150 helyi növényfajt és számos madárfajt tartalmaz. Tartane városa a strand mentén fekszik, egy tucat étteremmel. A fenti dombon, egy rövid sétára a strandtól, a francia Coco luxus butik üdülőhelye buja kertek között helyezkedik el, és finom ételeket kínál.

Château Dubuc

8. Route de la Trace to Morne Rouge

A Scenic Route de la Trace (N3-as autópálya) Fort-de-France-tól északra fut, a Léa-Bouillonhoz tartozó, buja belső eső erdőkön át, a Mount Pelée oldalán. Az 1600-as években a jezsuiták kivágták a vulkanikus Pitons du Carbet (Carbet-hegység) útját, a jelzett túraútvonalak pedig a csúcsához vezetnek. A népszerű Jardin de Balata (Balata botanikus kert) éppen a közelben van.

Az észak felé haladva az útvonal áthalad Morne Rouge-n, Martinique legmagasabb városán, a Mount Pelée közelében. 1902. augusztus 30-án egy nagy piroklasztikus áramlás eltemette Morne Rouge-t, csaknem 1500 embert halt meg, néhány hónappal a Saint-Pierre-i vulkán robbanás után. A vörös színű, vulkanikus talajnak nevezett Morne Rouge most zarándokhely. A város északi végén lévő kis egyesület kézzel készített szappanokat, ékszereket és egyéb kézműves termékeket árul. A Martinique egyik legszebb étterme, a La Chaudiere a Morne Rouge déli szélén található.

Route de la Trace to Morne Rouge

9. Musée de la Pagerie

Egy korábbi cukorbirtok van itt, a Pagerie Múzeum, Jozefina francia császárné szülőhelye, aki később Napóleon felesége lett. A kőházat részben felújították, és Jozefina személyes tárgyait is tartalmazza, beleértve a házassági igazolást és a napóleoni szerelmesleveleket. Idegenvezetők is vannak itt, akik közül néhányan beszélnek angolul, néhány érdekes történetet mondanak Jozefina gyermekkoráról és a híres francia császárral való házasságáról. Meglátogathat egy kis konyhát és kertet is.

A Musée de la Pagerie túra a 18. században mutatja be a Martinique-i gyarmati életet, de csak részben. További képet kapunk arról, hogy milyen volt az élet a rabszolgák számára, akik bevetették az aktuális ültetvényeket, ha ellátogatunk a La Savane des Esclaves-ba. Itt van egy rekonstruált rabszolga falu, a hagyományos kunyhók földszintjével és cukornádlevél-tetővel, ami Martinique rabszolgaság történetéről mesél. Faragott mahagóni szobrok illusztrálják a rabszolgák életét, a menekülési kísérleteket és a végső felszabadulást. Itt is vannak hagyományos termékek és élelmiszerek, mint például a kakaó, a kaszava és a cukornádlé, valamint a gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények kertje.

Musée de la Pagerie

10. Martinique állatkert és a Le Carbet

Körülbelül tíz perces autóútra van a Le Carbet-től északra, a Martinique Állatkert, a Habitation Latouche családbarát látnivaló, amely a botanikus kertek és a régi cukor ültetvények romjai közé tartozik. A gyönyörű környezet ugyanolyan kellemes, mint a kis állatkert. A buja trópusi növényeken áthaladó utak és kötélhidak, és a nagy, jól megtervezett állatkerítések gyakran a romok köré épülnek. A legnagyobb érdekességek közé tartoznak a majmok, a jaguárok, a mosómedvék és a színes szivárványos viaszcsőrű papagájokkal való ismerkedés lehetősége. Ne feledje, hogy a Jardin Balata és a Martinique Állatkert látogatásakor kedvezményt kap.

Az állatkert látogatása után felfedezheti a közeli Le Carbet várost, amely már 1645-ben plébániává vált, és 1502. szeptember 15-én Kolumbusz Kristóf állítólagos szállóhelye volt.

Jaguár a Martinique állatkertben

11. Sainte-Anne

Sainte-Anne pálmafákkal bővelkedő déli sziget, amely az egyik legszebb az összes közül. Itt vannak üzletek, éttermek és kézműves piac, de a főbb látnivalók a strandok. Sainte-Anne-től délre, a félsziget csúcsán, a Savane Des Petrifications drámai vörös-föld tájai találhatók. Az egyik legmagasabb rangú üdülőhely, a Club Med Buccaneer Creek Sainte-Anne a tengerparton található.

Sainte-Anne partja

12. Túrázás a Mount Pelée-n

Az aktív vulkán, a Mount Pelée 1902. május 8-án kitört, és elpusztította a közeli Saint-Pierre várost, és több ezer embert ölt meg. A vulkán jelenleg csendes fázisban van, még a csúcsát is meglehet látogatni, és tiszta napokon gyönyörködhet az Atlanti-óceánban, a környező hegyekben és a szomszédos Dominika szigetben. Van lehetőség különböző túrákra is. Különböző nehézségű pályák vannak Morne Rougeban, Ajoupa-Bouillonban, Grand Rivière-ben, Le Prêcheur-ban és Macoubában. A legnépszerűbb túravonal Ajoupa Bouillonból indul. Minden túra túracipőt igényel, és esőzések után veszélyes lehet. 

Mount Pelée

13. Diamond Rock

Majdnem egyenesen a tenger felé emelkedik, három kilométerre Martinique déli partjától, a drámai Diamond Rock (Gyémánt Kő) egy szokatlan haditengerészeti történet helye. 1804-ben a britek a sziklát hajóként regisztrálták, HMS Diamond Rock nevén. 17 hónap sikertelen támadás után a francia egység kreatív stratégiát dolgozott ki a tengerészek legyőzésére és a szikla visszavételére. Ma ez a vulkanikus domb a sziget egyik legjobb merülési helyszíne. A látogatók mindent megtudhatnak az érdekes történelemről a közeli Le Diamant városban.

A dombon találhatunk egy műemléket, a Le Mémorial de l'Anse Caffard, amely egy 1830-as évekbeli hajótörés áldozatainak állít emléket, 20 hajóhoz láncolt rabszolgának. Megtekintheti a 20 tengerre néző szobrot, ami a viharos történelemre emlékeztett. 

Diamond Rock

14. Gorges de la Falaise

Ajoupa-Bouillon falu közelében, a Mount Pelée lábánál, a Gorges de la Falaise a Falaise folyó mentén fekvő kis szurdokok sorozata található, amely gyönyörű vízeséshez vezet. A kirándulás meredek leereszkedéssel kezdődik. Fontos a vízálló túracipő, és jó ötlet fürdőruhát, törölközőt és vízálló kamerát is hozni. Az egész túra mindössze egy kilométer, de meglehetősen megerőltető, különösen akkor, ha a víz magas.

Szintén az Ajoupa-Bouillon városában található Les Ombrages természetközpont, amely a folyó mellett fekszik az őshonos állatvilágban. 

Gorges de la Falaise
14 legnépszerűbb úticél Martinique-n

14 legnépszerűbb úticél Martinique-n

Összegyűjtöttünk 14 mozgalmas helyet Martinique-en. Ha egy jó tengerpartra vágyik, ha szeretné megismerni a francia gyarmat múltját, ha szeretné megismerni egy trópus sziget természeti adottságai, állatfajait, növényeit, ha érdekli a francia és a kreol konyha, akkor olvassa el összegzésünket, amelyben az ilyen helyeket gyűjtöttük össze.

14 legnépszerűbb úticél Martinique-n
11 legnépszerűbb strand a Dominikai Köztársaságban

11 legnépszerűbb strand a Dominikai Köztársaságban

Aki Dominikára megy nyaralni, annak a legfőbb célja, hogy a tengerparton napozhasson, úszhasson, vagy esetleg szörfözhessen. Megannyi szabad strand van Dominikán, de mégis melyek a legjobbak? Mi összegyűjtöttük a legjobbakat, ahol számtalan lehetőségünk van arra, hogy igazán kikapcsolódjunk. Fehérhomokos tengerpart, all-inclusive üdülőhelyek, finom koktélok – mutatjuk a legjobb helyeket!

11 legnépszerűbb strand a Dominikai Köztársaságban
10 legnépszerűbb turisztikai látványosság a Dominikai Köztársaságban

10 legnépszerűbb turisztikai látványosság a Dominikai Köztársaságban

Dominika teles-teli van káprázatos helyekkel, de tudjuk, hogy nincs végtelen időnk, így a nyaralásunkat jobb a legszebb helyekre összpontosítani. Mi megkíméljük Önt a fáradtságos kutatómunkáktól. Összegyűjtöttünk tíz csodálatos helyet az országban, amelyet nyugodt szívvel ajánlunk bárkinek, aki ide tervez utazni. Minden helyet részletesen bemutatunk, így mindenki eltudja dönteni, hogy az adott helyszínt érdemes-e meglátogatnia.

10 legnépszerűbb turisztikai látványosság a Dominikai Köztársaságban
A legjobb 7 dolog Martinique-on

A legjobb 7 dolog Martinique-on

Martinique a legtöbb utazótól távol állhat, de itt az ideje, hogy belépjen ebbe a titokzatos szigetbe. A strandok, kertek, cukornádmezők és még vulkánok is vannak a 425 mérföldes tengerentúli francia megyében. A Mount Pelée-től a rum kortyolgatásig itt vannak a legjobb dolgok Martinique-ban.

A legjobb 7 dolog Martinique-on
Hova menjek nyaralni 2020-ban?

Hova menjek nyaralni 2020-ban?

Kiválasztani a tökéletes úticélt nem könnyű, azonban mi segítünk a döntésben. Kiválasztottunk pár országot, ahol a nyaralás egy mesebeli utazás, fantasztikus lehetőség és életre szóló kaland. Legyen mediterrán, trópusi, vagy ókori – ezek közül bármelyiket is válassza biztos, hogy nem fog csalódni.

Hova menjek nyaralni 2020-ban?
Top 10 hotel a Dominikai Köztársaságban

Top 10 hotel a Dominikai Köztársaságban

A nyaralásunk helyszíne ugyanannyira fontos, mint a szállásunk. Ha már megajándékozzuk magunkat egy trópusi nyaralással akkor a legjobb, ha a legjobb szállodákat vesszük célba. De melyek a legjobbak? Nehéz a döntés, mivel rengeteg választási lehetőségünk van. Mi összegyűjtöttük a szerintünk tíz legjobb szállodát, így már könnyebb lesz a döntés!

Top 10 hotel a Dominikai Köztársaságban
Seychelle-szigetek strandjai

Seychelle-szigetek strandjai

Ha egy felejthetetlen utazásra vágyik, akkor válassza Seychelle-szigeteket. Mi összeszedtünk kilenc strandot, ahol olyan látvány, olyan kényeztető pihenés, olyan önfeledt móka fogja várni, amely sehol máshol a világban nem létezik. Nézze meg a strandokat, majd pedig keressen fel minket!

Seychelle-szigetek strandjai
Dominikai programok, kalandok

Dominikai programok, kalandok

Dominika tele van lehetőségekkel, csak ki kell ezt használni. Mi most megmutatjuk, hogy mennyi lehetőség, program, kaland várja azokat, akik ide tervezik a nyaralásukat. Bármelyiket is szeretné átélni, nem kell mást tennie, csak felvenni velünk a kapcsolatot!

Dominikai programok, kalandok
Dunakanyar

Dunakanyar

Egy hosszú túra Magyarország egyik legkülönlegesebb helyén, a Dunakanyarban. Három híres történelmi helyet tekinthetünk meg, Esztergombot, Visegrádot, és Szentendrét. Mind jelentőségteli magyar városok, amelyek páratlan látnivalóval rendelkeznek.

Dunakanyar

Szolgáltatások

Bátran állítjuk, hogy szolgáltatásaink sora kiválóan alkalmas utasaink, partnereink, megrendelőink széleskörű igényeinek maximális kielégítésére. Cégünk küldetése az, hogy megkönnyítse az Ön által legfontosabb célok elérését, legyen szó egy könnyed nyaralásról, egy üzleti útról, vagy egy nagyvállalati ebédről. Cégünk átfogó - de nem felületes - megoldást kínál azokra a mindennapi problémákra, amikkel egy rendezvényszervezés vagy egy utazás járhat. Tapasztalt munkatársaink hatékony és gyors együttműködésében garantáltan nem fog csalódni.

Szolgáltatások

Beutazás

Cégünk beutazással és beutaztatással is foglalkozik. Magyarországra utazna vagy utaztatna? Állunk rendelkezésére! Vállaljuk üzleti ebédek, meetingek, konferenciák vagy esküvők lebonyolítását is külföldön és belföldön egyaránt. Munkatársainkat folyamatosan képezzük, kínálatunkat naponta frissítjük a legaktuálisabb ajánlatokkal, így naprakész és gyors ügyintézést vállalunk minden kedves régi és új utasunknak, vendégünknek, ügyfelünknek. Ha Magyarországra szeretne utazni, biztosan megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb helyszínt és programokat.

Beutazás

Kiutazás

Nyaraló programjaink, last Minute útjaink, városlátogatásaink, körutazásaink és hajóútjaink között biztosan meg fogja találni az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot. Fakultatív Céges és incentive útjaink nem csak kiemelkedő minőségük miatt váltak népszerűvé, hanem azért is, mert költséghatékony megoldásokkal tudtunk szolgálni Partnereinknek. Legyen szó hajóutakról vagy távoli desztinációkról, a MultiGo garantáltan felejthetetlen utazást fog Önnek szervezni. Egyedi ajánlataink között biztosan megtalálja a számítását.

Kiutazás

Rendezvényszervezés

Helyezze megbízható kezekbe a party-élményeit, hagyja, hogy elintézzük a szervezést Ön helyett, legyen sikeres a magán és vállalati életében rendezvényeink segítségével. Élvezze a saját rendezvényét, a MultiGo szórakoztató ötleteivel a rendezvényeken és a partykon nem csak szórakozhat, hanem komoly sikereket érhet el. Természetesen valamennyi szolgáltatásról gondoskodunk, amelyek elengedhetetlenek egy jól szervezett rendezvényhez: gyönyörű hostessek, fotósok, videofelvételek, előadóművészek, műsorok, előadók, hangosítás, zenészek és DJ-k.

Rendezvényszervezés

Segítséget szeretne?

Sok a bizonytalanság, nem tudja hova vagy hogyan utazzon?
Mikorra szervezze a vállalati konferenciáját, vagy hova?
Hagyja, hogy munkatársaink segítsenek a döntésében.

A legjobbakkal szövetségben.

Utazási Központunkban megtalálja a teljes utazási piac kínálatát a magyar utazásszervezők utazási ajánlataitól kezdve az osztrák és német árualapon át a külföldi desztinációk helyi szervezőitől kapott ajánlatokig. Segítünk a tervezésben, szervezésben, igény szerint pedig a lebonyolításban is. Mind utazásszervezőként, mind utazásközvetítőként a legjobb ajánlatokkal várjuk irodánkban! Nem kell órákig keresgélnie vagy stresszelnie a szervezés miatt, mi megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utakat.

Accor logo
Corinthia logo
Ritz logo
Four Seasons logo
Hilton logo
Emirates logo
Quatar Airlines logo
Turkish Airlines logo